Kezdőlap » Egészséges életmód » Ivás flakonból: vigyázzunk a káros anyagokkal

Ivás flakonból: vigyázzunk a káros anyagokkal

A flakonok, kulacsok használata praktikus edzés során, vagy ha úton vagyunk. A megfelelő folyadékbevitel fontos – ez köztudott. A legtöbb ember azonban mégis túl keveset iszik az ajánlott, 2-3 literes mennyiséghez képest. Aki napközben folyamatosan úton van, és nincs lehetősége innivalót vásárolni, mindenképpen érdemes egy tárolóban ásványvizet, vagy teát magával vinnie. Az erősítő edzés, az állóképességi sportok, illetve a kirándulások, túrák, hosszabb utak alatt is fontos a megfelelő folyadékellátás.

Egyéni ízléstől függ, milyen flakont, vagy kulacsot választunk. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni. Fontos, hogy az italos flakon megfelelően záródjon: kevés idegesítőbb dolog van annál, amikor a táskában kiborul. Néhány flakon csak akkor zár jól, ha szénsavas italt töltenek bele: ezt a vásárlásnál vegyük figyelembe. Szintén egyéni választás kérdése, milyen anyagú kulacsot, vagy flakont választunk: egyesek a műanyag flakonra, mások az alumíniumra esküsznek. Fontosabb kérdés, hogy a flakon anyaga ne jelentsen veszélyt az egészségünkre. Egyes kutatások szerint a műanyagpalackokból szivárgó biszfenol-A káros hatású az emberi szervezetre: a vérben található biszfenol-A magasabb szintje növelheti a diabétesz kockázatát, és egyes szív-, és érrendszeri betegségekkel is kapcsolatba hozható.

Ha gyakran iszunk gyümölcslevet, ajánlott, hogy olyan kulacsot válasszunk, amelynek a belső rétegét nem károsítja a gyümölcssav, nem oldódnak ki káros anyagok a hatására. Sportolók számára ezenkívül fontos lehet, hogy egy kézzel is ki tudják nyitni, illetve lezárni a kulacsot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban

Az egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a kiegyensúlyozott, vegyes étrendnek. A szervezet számára a fenntartáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük