Kezdőlap » Hotel » Ismerkedjünk meg Hamburggal

Ismerkedjünk meg Hamburggal

Hamburg Németország egyik legszebb nagyvárosa, hiszen tele van parkokkal, zöld területekkel, és fákkal, amik igyekeznek közelebb hozni a természetet a városhoz. Ezen kívül a városban nagyon sok látnivalót tekinthetünk meg, például a város kellős közepén az Alster tavat, valamint az egész várost átszelő Elbát, ami a környéken belül a legnagyobb folyó, hiszen óceánjárók közlekednek keresztül rajta, és kötnek ki a kikötőjében, ahol egy kisebb konténerváros alakult ki az évek során. St Pauli és Reeperbahn Hamburg leghíresebb részei, ahol szinte mindenre lehetőségünk adódik, az ide érkező tud bulizni, enni, inni, és a szórakoztatásnak szinte minden formáját kipróbálhatja.

A németek, akik itt élnek kedves, vendégszerető emberek, akik szívesen látják el az ide érkező, és a várost szemlélő turistákat. Hamburg tömegközlekedése nagyon szervezett, és habár kissé drágább mint hazánkban, mégis komfortosabb, és könnyebb eljutni egyik helyről a másikra, valamint nem feledkezhetünk meg a sűrű, szinte mindent behálózó bicikli utakról sem.

Ami talán meglepő lehet, hogy Hamburg városa szinte teljesen sík területen fekszik, ami azt jelenti, hogy nincsenek hegyek, azonban nagyon sokan ezt a várost Budapesthez hasonlítják, némi pozitív különbséggel, ami természetesen Hamburgot illeti meg. Szintén furcsa lehet, hogy a non-stop üzletek helyett itt majdnem minden üzlet este 10-ig van nyitva, viszont vasárnap minden zárva van, kivéve, hogyha nincs valami nagyobb rendezvény, ami ezt módosítaná. Hamburgban egy kicsit drágábban juthatunk hozzá a dolgokhoz, mint hazánkban, hiszen előfordulhat, hogy egy kávéért 2-5 eurót is elkérnek, azonban ezzel mindenképp együtt jár az is, hogy ott az emberek fizetése is jóval magasabb, mint Magyarországon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük