Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Vrasna városát

Ismerjük meg Vrasna városát

Vrasna a Strymonikos tengeröbölben található, Thessalonikitől egy kicsit messze, 80 kilométerre. Maga a város a Chalkidiki-félszigeten fekszik és egy két és fél kilométeres tengerpart szakasz veszi körül, amiből kiderül miért is kedvelik annyian ezt a várost.

A terület már 3000 éve is lakott volt, mivel a környéken az ókor előtt is virágzott már a Mükénéi kultúra elődje. Ennek eredményeképpen rengeteg régészeti látnivalóval találkozhatunk itt. Mindenképpen tekintsük meg Amphipoli-t, Philippi-t és az Athos-hegységet és a körülöttük lévő minden korból származó épület és szobormaradványokat. Az itt lakók nagy része a földművelésből és az olíva bogyó termesztéséből él, azonban sokan tartanak fent apartmanokat a turisták számára, amik plusz bevételt jelentenek nagyon sok család számára. Vrasna azonban mégis a hatalmas homokos, elképesztően jól felszerelt és kiépített strandjáról híres.
A földközi tengeren a 3. – 4. legtisztább vizű strandjának tartják, azonban Görögországon belül is csak a második helyre szorult. Jutalmul megkapta a kék zászlót, ami azt jelenti, hogy egy szakértők és bizottságok által is elismert minőségű strandról van szó. Festői szépségű környezetét még jobban feldobják azok az éttermek és bárok, amik mind a partra néznek. A legnagyobb ilyen apartman-hotel a Paralia Vrasnon, ahonnan kilépve, éppen hogy nem a tengerbe tudunk menni rögtön fürdőzni, annyira közel van a vízhez. A környéken ez a szálloda a legkiválóbb, és az árai alapján nem a legdrágábbak közé tartozik. Vrasna azonban más szállás lehetőséget is rejt magában, mivel a szállodák nagyrészt 3 és fél csillagosak, így minden ember számára akad olyan szálláshely ahova anyagi költségei is engedik. A strand mellet a város is rejt magában bőven felfedeznivalót, évente fesztiválok, és szabadtéri színház is várják az érdeklődő turistákat.

Akik kedvelik az aktívabb kalandokat, keressék fel Asprovalta-t, ahol az extrém sportok kedvelői élhetik ki vágyaikat, nagyrészt a tengeri sportok által, mint például a szörfözés vagy éppen a jetskizés .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük