Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Új-Zélandot

Ismerjük meg Új-Zélandot

Új-Zéland egy állam, a Csendes-óceán délnyugati részén, mely két nagyobb, és számos kisebb szigetből tevődik össze. Sokan tartják Új-Zélandot a világ legelszigeteltebb államának, ami annak köszönhető, hogy még Ausztráliától is több mint 2000 kilométerre található. Új-Zéland hivatalos nyelvei az angol, és a maori.
Új-Zéland kiterjedése igencsak nagy, háromszor nagyobb a területe mint hazánké, domborzatát tekintve pedig a Déli-Alpok húzódik végig az egész szigeten, aminek köszönhetően 3754 méter magas a legmagasabb csúcsa. Mivel Új-Zéland valóban a legelszigeteltebb ország, ezért élővilága is igencsak egyedi, számos olyan növény-, és állatfaj található rajta, ami sehol máshol nincsen. Új-Zéland területén 13 nemzeti park található, melyek mind egymástól különállóak, ám mégis mindegyik világörökségnek számít.

Érdekesség, hogy a turisták általában itt tartózkodnak a legtovább nyaralásuk alkalmával, ami köszönhető az extrém messzeségnek, és a hely változatos vonzerejének is. Általában minden turista, aki ide utazik, legalább 19. napot tölt el a szigeten, és próbálja felfedezni a hely természeti értékeit. Új-Zélandnak kiemelkedő sportélete van, ami jól látszik például a nemzeti rögbi válogatotton is, az All-blacks csapaton.

Ugyancsak köztudott, hogy ez a hely az extrém sportok hazája is, így akinek kedve tartja, itt nyugodtan kipróbálhatja a bungee jumpingot, vagy a vadvízi evezést is akár, viszont a helyiek kedvelik a síelést, és a rallyt is. Az állam nemcsak környezettudatosságáról, hanem arról is híres, hogy számos filmet is forgattak már itt, így például ismerős táj köszön vissza a Gyűrűk Ura című trilógiában is, egy új-zélandi számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük