Kezdőlap » Utazás » Ismerjük meg Reykjavikot

Ismerjük meg Reykjavikot

Ha a föld legészakibb városába akarunk ellátogatni, akkor nincs más dolgunk mint elutazni Izland fővárosába Reykjavikba.
Izland az északi sarkkörhöz közel fekszik, ezért igen érdekes időjárási viszonyokat figyelhetünk meg itt, mivel télen mindössze 4 órát süt a nap, nyáron pedig, meglepő de nem nyugszik le a nap. Izlandot sajnos földrengések is megrázzák néha, mivel a kőzetlemezek még mindig mozgásba vannak, másrészt vannak még aktív vulkánok a térségben, amit nemrég még Európa is megtapasztalhatott. A város a Faxaflói-öbölben fekszik, ami egyértelművé teszi, hogy elsődleges kinézete egy halászvárosnak felel meg. A Skandináv kultúra ide is áthatott így lehet érezni az embereken az elegáns és mégis hűvös északi modor hatásait.
Reykjavik-ot két részre lehet osztani leginkább, egy szűkös utcákkal ellátott belvárosra, és egy nagyobb parkos családi házas tiszta külvárosi részre. A város megismerését kezdjük az óvárosnál, itt találhatóak a múzeumok, ahol Izland teljes történelmét a kezdetektől meg lehet ismerni. A környéken természetesen rengeteg éttermet és szórakozó helyet találunk majd. A külváros felé menet pedig megtekinthetjük a parlamentet és a városházát. Ahogy kiérünk az óvárosból meg fogjuk majd találni a modernebb épületeket, éttermeket és a bevásárló utcát a Laugarvegurinnt, de ha mégsem, akkor érdemes követni a Hallgrimur templom tornyát, ami nagyon hasonlít egy lávafolyamhoz ami a templom tetejéről ömlik le. Így könnyen eljuthatunk ebbe a városrészbe.
Nagyon sok szórakozási lehetőséget is találunk majd, mivel klubok, pubok és mozik is csak a mi szórakoztatásunkra üzemelnek, és aki pedig csak meg akarna nézni egy filmet és ért angolul akkor nyugton üljön be, mivel nem fordítják a filmeket le a városban hanem eredeti nyelven vetítik.
Az Izalndi ételek igen különlegesnek számítanak majd az európai ember számára, két olyan különlegesség is van, amit nem ajánlott mindenkinek megkóstolni, ezek a 6 hónapig érlelt cápa hús vagy a pácolt kos here lepény. Azonban ne aggódjunk, vannak természetesen halból és húsból készült ételek is az étlapokon.
Ha Reykjvaik-ot már teljesen megismertük, látogassuk el a sziget déli részén fekvő két látványossághoz, a 32 méter magasból lezúduló aranyvízeséshez és a mindenki által már egyszer legalább képen látott nagy gejzírhez, ami 10 percenként egy víz-gőz oszlopot lövell ki magából, ami egy igazán impozáns látványt nyújt az oda érkezőknek. Nem messze innen megtalálhatók a világ csodái közé sorolható meleg vizű források is, és a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkban, a Kverkfjöll-i jégbarlang, és a Hvrfell-kráter is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vietnám látnivalói

Vietnám Délkelet-Ázsiában található ország, méretét tekintve alig kisebb, mint Németország, fővárosa pedig Hanoi. Felszíne dombos-hegyes, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.