Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Nyíregyházát

Ismerjük meg Nyíregyházát

Nyíregyháza az ország északkeleti részén fekvő megyéjének, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének a székhelye, és az ország 7. legnagyobb városa, ahol körülbelül 118 ezer fő él. Egész Magyarországról nagyon sokan érkeznek ide hogy megnézzék a kulturális látnivalókat, hiszen Nyíregyháza turisztikai szempontból is jelentős település.
A város különböző területein nagyon sok látnivaló van, ezért mindenképp érdemes ide legalább egyszer ellátogatni, és időt szánni arra, hogy megtekintsük ezeket. A látnivalók közül a helyi arborétumot, illetve füvészkertet gyakran említik meg először, de ugyanilyen jelentős a Tuzson János Botanikus Kert is, ami a főiskolán belül található. Híres az Igrice mocsár, amely egy 70 hektáros védett terület ott, ahol egykoron lápos terület volt. A városnak kimondottan fontos része a Sóstói Erdő, és a Sóstói skanzen is, amely nem más, mint a város határában, egy kisebb falunak kialakított múzeum.
A belvárosban olyan nevezetes terek, utcák, és épületek találhatók, melyeket egyszerűen megcsodálhatunk akár egy nap alatt, ha nyakunkba vesszük a várost, és útnak indulunk pontos útitervvel a kezünkben, arra vonatkozóan, hogy mit szeretnénk megnézni. A Kossuth téren van például a Városháza, és a Római katolikus társszékesegyház is, azonban hogyha tovább megyünk, a Dózsa György utcán megtekinthetjük a város egyik látványos épületét, a Korona Szálló és Casino-t. A kulturális építmények között, melyeket érdemes megnézni, fontos kiemelni még a Megyeházát, a Nyírvíz-Palotát, a Városi Galériát, az Evangélikus templomot, a Református templomot, a Görög katolikus templomot, és a Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjteményt. Aki kedveli a múzeumokat, annak érdekes lehet a Jósa András Múzeum, ahol őskori, és népvándorlási leleteket is kiállítottak.

Nyíregyházán több horgásztó is található, így azok, akik kedvelik ezt a kikapcsolódási formát, nem fognak itt unatkozni. A strandolás szerelmesei is ugyanúgy megtalálják a számukra megfelelő programot, hiszen itt 4 strand közül választhatunk, a Sóstói Parkfürdő, a Júlia Fürdő, az Aquarius Élményfürdő, és a Tófürdő közül. Mind közül a leginkább népszerű a Sóstógyógyfürdő, ahová a városnézés után a turisták ellátogatnak. Itt nemcsak egyszerű strand, hanem gyógyfürdő, és csónakázótó is található, ezen felül pedig szabadfürdő, parkok, és egy hatalmas erdő, mely az egész területet körbeöleli.

A Sóstói Állatpark Európa-szerte híres, hiszen itt az állatok többsége szabadon él, ketrecek nélkül, rendkívül természetes és barátságos környezetben. Az állatkert bemutat a világ összes kontinenséről valamennyi állatot, a vendégek meglátogathatják az akvárium-, és lepkeházat, valamint a trópusi házat is. A parkban külön helyet kapott egy panoptikum, és egy parasztudvar is, de valószínűleg mindenki számára a legérdekesebb a Zöld Piramis lesz, ahol trópusi állatokat tekinthetünk meg, valamint az ócenárium. Tőle nem messze található a Sóstói Múzeumfalu, amely az országban majdnem a legnagyobb skanzen. Az állatkerthez és a múzeumfaluhoz is eljuthatunk a Nyírvidéki kisvasúttal.

Természetesen Nyíregyházán még számos múzeum, könyvtár, templom és színház is található. Ezen felül pedig évente rendeznek meg olyan fesztiválokat, mint a Vidor fesztivál, a Nyírségi ősz nevű gyümölcsfesztivál, a Gyümölcskarnevál, és a Kóstoljuk meg Magyarországot nevű gasztronómiai fesztivál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honfleur, egy északi francia város

Honfleur egy Franciaország északi területein található kikötőváros, amelyet kevesen ismernek a távolsága és az elhelyezkedése …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük