Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Nairobit, Kenya fővárosát

Ismerjük meg Nairobit, Kenya fővárosát

Nairobi nemcsak az ország fővárosa, hanem Kenyában a legnagyobb település is egyben, ahol körülbelül 2,7 millió ember él. A turisták körében is egyre népszerűbb úti cél az utóbbi időben nagy fejlődést, és ezzel együtt párhuzamosan való növekedést is mutat, ami megannyi szálloda létrejöttét, és a turizmus megjelenését is eredményezte.
A városban mindenféle szálláshelyet megtalálunk, a legolcsóbb alacsony színvonalú panzióktól a drága luxusszállodákig. Az egyik legnívósabb szálláshely az ötcsillagos Sarova Stanley Hotel, valamint a Safari Park Hotel, melyek a legjobb szolgáltatást nyújtanak luxuskörülmények között. Az előbbiektől kissé olcsóbbak a háromcsillagos Boulevard Hotel, és a Holiday Inn. Természetesen az apartmanokból is bőséges a választék, a Khweza Bed & Breakfast, vagy a Hotel Kipepeo is olcsó árkategóriát kínál. A fővárosban nagyon sok látnivaló akad, ezért akárhol is szállunk meg, szánjunk rá néhány napot, hogy megismerjük a várost, és tegyünk egy körtúrát, amikor is a főbb helyi nevezetességeket is megtekintjük.

Érdemes ellátogatni a Nemzeti Színházba, a Nemzeti Könyvtárhoz, de hogyha kedveljük a múzeumokat, akkor nézzük meg a rendkívül ígéretes Vasútmúzeumot, és Nemzeti Múzeumot is. A Parlament épülete is Nairobiban található, természetesen érdemes a városnézés során ellátogatni ide is, ahogy a rendkívül érdekes Bomas of Kenyához is. Amennyiben egy olyan kirándulásra vágyunk, miközben igazán megismerhetjük az országot, nincs más dolgunk, mint elmenni a Nairobi Nemzeti Parkba, ahol egy hatalmas területen legalább 150 féle állatot megnézhetünk saját élőhelyükön.
Ahhoz, hogy Nairobiba eljussunk, mindenképp repülőgépre kell szállnunk. A legtöbb járat Budapestről, és Bécsből indul, de általában át kell szállnunk Isztambulban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük