Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az ugyanilyen nevű kistérség központja, és a Bükki hegység déli részén található, pontosan ott, ahol az Alföld és az Északi-középhegység találkoznak.
A megyeszékhelytől, Miskolctól 50, míg Egertől 20 kilométerre található. Mezőkövesd már nagyon régi idők óta lakott kisváros, és többek között ennek is köszönheti azokat a látványosságokat, amik a településen találhatók. Van néhány olyan nevezetesség, látnivaló, amit érdemes megtekinteni ha itt járunk.

Az egyik legfontosabb helyi híresség a Matyó Múzeum, ahol mindent megismerhetünk a mezőkövesdi matyóhímzéssel kapcsolatban. Szintén érdekes dolgokat vélhetünk felfedezni a Városi Galériában, ahol állandó, és időszakos kiállításokkal várják az oda látogatókat. Híres a Kis Jankó Bori Emlékház, a Mezőgazdasági Gépmúzeum, és a Szent László templom is.

Aki itt jár, ellátogathat a Zsóry-fürdőbe, ahol gyógyvizű medencékben is megmártózhat. A városban sétálva érdemes a jellegzetes 19. századi utcákra, és matyó tájházakra is felfigyelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük