Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Mantova-t

Ismerjük meg Mantova-t

Mantova városa Észak-Olaszországban, a lombardiai térségben található, lakossága körülbelül 46 ezer főt számlál.
Mantova történelme igazán régmúltra, még időszámításunk előtti időkre nyúlik vissza, mivel a térségben már a római kor előtt is éltek emberek, és ezek nem voltak mások mint az etruszkok. A középkor hajnalán ez a terület lakatlan volt, de az 1100-as években már egy nagyobb város épült fel a mai Montova helyén. A település az 1700-as években többször is tartozott Ausztriához, azonban 1900-ra már hivatalosan is Olaszország részeként említik.

Az első, és a második világháború –ha mondhatjuk úgy- nem érintette ezt a várost, csak az átvonuló német csapatok okoztak kisebb kárt az itt található műemlékekben. Mantova építészetén jól érezhető az a vonal, amikor még Ausztriához tartozott, mivel a bécsi hercegség több palotát is épített szerte a városban.

Ha a látnivalókat szeretnénk sorra venni, érdemes elsőként megemlítenünk a Palazzo del Te palotát, amelyet az olasz reneszánsz egyik remekművének tartanak. Mellette található a Palazzo Ducale, amely szintén egy híres kastély, mely több mint 6 kisebb épületből áll össze. A főbb látnivalók között megemlíthetjük még a Sant Andrea bazilikát, a Bibiena színházat, a San Sebastiano templomot, valamint a Palazzo Vescovile-t, azaz a püspöki palotát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük