Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Kínát

Ismerjük meg Kínát

Kína a legnagyobb ország Ázsia keleti részén, azonban még ezen is túlmutat, hiszen a kontinens középső régiójában, és a tengeren is vannak területei. Kína az az ország, mely talán a legősibb folyamatos civilizációval rendelkezik, hiszen már az ókorban is önálló kulturális egységet alkotott, és már ekkoriban is fejlett területként tartották számon. Kínában már az ókorban ismert volt az iránytű, a papír, a nyomtatás, a puskapor, a porcelán, és a selyem, amely Európába csak jóval később lett ismert. Az egységes kínai birodalom időszámításunk előtt 221-ben alakult, és azóta folyamatosan fejlődött. Napjainkban ez az ország a világ legnépesebb állama, a 2. legfontosabb gazdasági potenciál, és a 3. leglényegesebb katonai állam.

Kínának rendkívül élénk a turizmusa, amit nem is csodálhatunk, hiszen a területén számos látnivaló, nevezetesség, és többek között világörökségi helyszín is található. Elég csak megemlítenünk a Kínai nagy falat, vagy a Kínai piramisokat, melyek tulajdonképpen ősi temetkezési halmok, mauzóleumok.

A Kínai nagy falat természetesen a világörökségi helyszínek között tartják számon, és napjainkban a turizmusnak köszönhetően egy részét restaurálták is már. Vannak olyan részei melyek már nem látszanak, vagy csak a maradványok tekinthetők meg, de összességében elmondható, hogy az egykori teljes falnak közel a 40 százaléka van már csak meg. Ugyancsak híres az Agyaghadsereg, mely az első kínai császár sírját hivatott védelmezni, Xian várostól nem messze. Kína egyik legérdekesebb természeti látnivalója a Taj-hegy, melyen templomok is találhatók, valamint a Longmen –barlangok, melyek Luoyang városától délre találhatók. Tulajdonképpen buddhista sziklatemplomokról van szó, melyek az ország keleti részén találhatóak. Aki az országban jár, érdemes megfigyelnie a régi kínai kultúra, és a modern városrészek közötti különbséget, valamint mindenképp megéri ellátogatni a 3 legnépszerűbb kínai városba, Pekingbe, Hongkongba, és Sanghajba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük