Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Kazahsztánt

Ismerjük meg Kazahsztánt

Kazahsztán Közép-Ázsiában található ország, amely szomszédos Oroszországgal, és Kínával is többek között, míg nyugati oldalán a Kaszpi-tenger határolja. Amennyiben az ország nyersanyagkészletét vesszük figyelembe, akkor kijelenthetjük, hogy Kazahsztán a 6. legnagyobb nyersanyagforrással rendelkező ország. Még akkor is a világ első 10 országa közé sorolhatjuk, hogyha azt vesszük figyelembe, hogy milyen földgáz-, és kőolajtartalékai vannak. Hogyha a területét tekintve szeretnénk rangsorolni, akkor azt mondhatjuk el róla, hogy a 9. legnagyobb területtel rendelkező ország a világon.

Kazahsztán tájai rendkívül változatosak, találunk a területén sivatagot, pusztákat, és hegyi legelőket is, valamint olyan szépséges nagyvárosokat, mint például Asztana, vagy Almati. Az országban általában minden nagyobb városban találunk 3-4 vagy 5 csillagos szállodákat is akár. Kazahsztán nemcsak területe, és tájai, hanem az élővilága miatt is nagyon csodálatos ország. A kazah kultúra történelme évezredekre nyúlik vissza, rendkívül gazdag, és komoly kultúrával rendelkező országról van szó. Az itt élő emberek kulturális beállítottságuknál fogva rendkívül vendégszeretőek, és annak ellenére hogy legalább 130 különböző nemzetiség él együtt az országban, nagyon békések. A fő vallásuk az iszlám, de sokan gyakorolják a pravoszláv keresztény vallást is. Ebben az országban megtalálhatjuk a legrégebbi civilizációkat, de Kazahsztán központja a keleti-nyugati, északi-déli, Ázsia-Európa közötti közlekedési utak találkozásának, valamint a gazdasági, kulturális és ideológiai kapcsolatoknak is.
Az országban pompás épületeket találunk szinte minden városban, megannyi műemléket, mint például Arisztan Bab a nagy szufi, Hodzsa Ahmet Jasszaui mauzóleuma, valamint Ajsa Bibié mind olyan látványosságok, melyek napjainkig fennmaradtak. Egyszóval, Kazahsztán az eurázsiai térség centrumában található, és területi adottságának köszönhetően egyre nagyobb szerepet játszik politikai, gazdasági, kereskedelmi, valamint a kommunikációs életben, de népszerű turisztikai cél és tranzit ország is napjainkban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük