Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Kals-ot

Ismerjük meg Kals-ot

Kals egy Ausztriában található kis település, amely a Grossglockner-nél, 1325 méteres magasságban fekszik. Habár itt már régóta létezik síparadicsom, hírnévre csak nemrég tett szert, ami annak köszönhető, hogy itt mindenféle téli sportot gyakorolhatunk, főképp sízhetünk, ideális körülmények között. Habár a falu önmagában nem túl nagy látványosság, mégis aki ebbe a sí központba szeretne jönni, itt kell megszállnia. Rengeteg szálláshely van pontosan a turisták miatt Kals-ban, minden típusú kiadó szoba, így bőségesen akad mindenki számára szállás.

Külön kategóriát képviselnek a családi fogadók, és vendégházak, melyek olcsóbban kínálnak barátságos szállást: Holzer Anni, Restaurant Gamsalm, Haus Bergheimat, Gletscher, Gasthof Lesacherhof. Ugyancsak külön említik a panziókat, melyek közül a legjobbnak a 3 csillagos Spöttlinghof ígérkezik az ajánlatai alapján, de szintén jó minőségű panzió a Ferienhaus Alpina, és a Pension Haus Fritz is. Hogyha csoporttal utaznánk, vagy jobb minőségű szállásra vágynánk, akkor érdemes felhívni a 4 csillagos szállodát, mely a Vital -und Wanderhotel Taurerwirt nevet viseli. Aki pedig spórolna a szálláson, szintén talál majd olyan szobát, ami a költségvetésének megfelelő, hiszen diák-, és sportszállók is vannak Kals-ban.

Kals városában sétálgatva vagy éppen egy pihenő napon érdemes elsétálni a plébániatemplomhoz, vagy a kals-i román kori templomhoz. Hogyha izgalmasabbá szeretnénk tenni kirándulásunkat, menjünk fel hegyi vasúttal a Glocknerblick kilátóhoz, mely majdnem 2000 méter magasan van. Innen megtekinthetjük a környékbeli hegyek csúcsait is, és beláthatjuk az egész síparadicsomot is, ami igazán pazar látványt nyújt. Hogyha túrázni lenne kedvünk, induljunk el a Dorfnersee-hez vagy a Kalser-Tauernhas-hoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz Caorle városa

Olaszországban, az Adriai-tenger északi partvidékén található Caorle városa, amely egy rendkívül kedvelt üdülőhely. Sokan ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük