Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Girona-t

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről Spanyolországba érkezik. A Pireneusok lábánál fekszik, közel a dél-francia határhoz, a földközi tenger partjánál. A leghíresebb strandja a Costa Brava, amit egy 2010-es felmérés alapján évente több ezren látogatnak meg május és augusztus között. A város fő vonzereje, hogy igen közel van Barcelonához, így nagyon sokan szállnak meg itt, amikor Spanyolország második legnagyobb városát, és Katalónia központját szeretné jobban megismerni.

Így Girona-nak nagyon sok szállodája és hotelje van, amik közül nagyon nehéz lesz választani, mivel az ötcsillagos belvárosi szállodák elképesztően színvonalasak, azonban a külvárosban lévő hotelek pedig a pénztárcánkat fogják megkímélni.

A látnivalók közül a legszebb látványt, a Girona folyó és a köré épült lakóházak nyújtják az ide érkezők számára, mivel egy kicsit emlékeztetni fog majd minket az Olaszországban található Velencéhez. Itt is építettek egy szerelmesek hídjához hasonló építményt, ami a Pont de la Princes nevet kapta. A várost két részre lehet tagolni egy belvárosi és egy óvárosi részre.

A város központjában találhatóak a bevásárló negyedek és a szórakozóhelyek nagy része, az óvárosban pedig templomok és kastélyok sokasága. A legszebb építménye Girona-nak a Sant Pere de Galligants, ami egy katedrális, és az a különlegessége, hogy Spanyolország minden egyes középkori királya hozzáadott valamit, így alakult ki mára a mostani külleme.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legfényesebb hajótársaság

A Crystal hajótársaság legnagyobb hajója a Crystal Serenity, amelyen egyszerre több mint ezer vendéget tudnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük