Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Canet-en-Roussillon-t

Ismerjük meg Canet-en-Roussillon-t

A Franciaországi tengerparti városok közül manapság az egyik legnépszerűbb üdülőhelyé vált Canet-en-Roussillon. Ez a település Dél-Franciaországban található, a spanyol határ mellett. A legközelebbi nagyvárosok Montpellier és Toulouse. Ezt azért fontos tudni, mivel Canet-en-Roussillon-ba nincs közvetlen repülőjárat, így ha ide szeretnénk eljutni, akkor ebbe a két városba érdemes repülőjáratokat nézni.

Toulouse 210 km-re van a tengerparttól, azonban ne ijedjünk meg, mivel autóval és vonattal is már pár óra alatt Canet-ben lehetünk, Montpellier-ből pedig akár hajóval is érkezhetünk ide. A városnak és a környéknek is több látnivalója van, ezek közül a legnépszerűbb a Vikomt vár, ami még az 1500-as években épült. A vár sajnos nincs jó állapotban, így nincs kialakítva benne múzeum sem, de aki egy jót szeretne túrázni, mindenképpen látogasson el ide. Érdemes megtekinteni még a 800 éves Saint-Jacques templomot is, amit az évszázadok folyamán többször is átépítettek.

Aki Canet-en-Roussillon-ba jön nyaralni, az természetesen a tengerpart miatt érkezik ide, mivel homokos több kilométeren elnyúló sekély partszakasza nagyon sok turistát képes befogadni, ami miatt igen jó hangulat szokott lenni a városban egész nyáron. Az éjszakai élet is pezseg itt, mivel nagyon sok pubot és diszkót találunk a parton és a belvárosban is.
Szállások terén akadnak nagyobb szállodák, de az ide érkezők inkább az apartmanokat és a kiválóan kiépített kempingeket szeretik inkább, mivel ezek vannak közel a parthoz. A turisták véleménye szerint a Canet-Plage faházas kempingje a legjobb, mivel igen jó árban vannak a szobák, és a recepciós szolgálat is pont megfelelő egy ilyen stílusú kempinghez képest.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük