Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Bursát

Ismerjük meg Bursát

Bursa Törökországban, az északnyugati területeken található, és a 4. legnagyobb város az országban. Nemcsak futballcsapatáról, a Bursaspor-ról híres, hanem az Uludag hegységen lévő síparadicsomáról is. Szintén emlegetni szokták Bursát úgy, mint a termékeny földet, és az oszmán szultánok mauzóleumának hazáját.

Aki Bursa városában jár, az első dolga legyen megkóstolni a helyi gasztronómiai finomságokat, hiszen a kifejezetten helyi specialitás, az iskender kebab, és a gesztenyéből készült édességek igazán egyedi, és feledhetetlen ízvilágot tükröznek. A városban egyébként pedig sok kulturális látványosság is található, így aki kedveli a városnéző körtúrákat, itt biztosan nem fog unatkozni. Megéri ellátogatni az Uludağ Nemzeti Parkba, valamint a helyi múzeumokba is, melyek között találhatunk Archeológiai Múzeumot, Atatürk Múzeumot, Török Építészeti Múzeumot, és az Iszlám Művészetek Múzeumát is.

Az Yıldırım-bazárhoz is érdemes ellátogatni, hiszen itt helyi ereklyéket, csecsebecséket szerezhetünk be, és megtekinthetjük Prusa városfalát, mely történelmi jelentőségű. A városban több melegvizű forrás, és strand is található, előbbire jó példa a Gemlik, míg utóbbira a Kumla valamint az Armutlu strandok. Bursában több olyan városrészt is felfedezhetünk, melyek nagyon régiek már, így összesen hat óvárosi területet találunk a városon belül. A három híres templomon, Koimesis-en, Ayasofya-n, és Hagios-on kívül még további 7 mecset van a város különböző területein, ezek közül a leghíresebb az Orhan-mecset.

A legnagyobb mecset Bursában az Ulu Camii, melynek nevének jelentése is Nagy Mecset, ez a 14-15. századból származik. Igazán egyedi látványosság, hiszen a négyszög alakú építmény 20 kupolája, és 12 oszlopa nem mindennapi látvány.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arlbergi síparadicsom

Az arlbergi síparadicsom öt kisebb faluból tevődik össze, és megannyi sípályájával valamint szállodáival az utóbbi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük