Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Bielefeld városát

Ismerjük meg Bielefeld városát

Németországban többféle népcsoport él egymás mellett, bajor, sváb, berlini, török, olasz, arab, orosz, lengyel, és persze német is szerte az országban. Bielefeld városa is, mint Németország nagy része ízig-vérig kulturális város, hiszen nemcsak a történelem szerves része a városnak, hanem a technika, a tudomány, és az innováció is. A városhoz tartozik egy kiemelkedően jó borvidék, kiváló éttermek, és hegyvidéki területek is. A vidék, ahol Bielefeld városa található ipari szinten talán a legfejlettebb az egész országban, több ismert cég üzeme is megtalálható itt, például az Oetker-é, de a városon átfolyik a Rajna északi része is. A terület kiemelkedően nyugodt, és a környező kisebb települések szinte mesébe illőek. Errefelé elég sokat esik az eső, emiatt viszont nagyon tiszta a levegő, és szinte ámulatba ejtő látványt nyújtanak a környező rétek, tisztások, erdők, dombok, ahol persze őzek, és lovak is éldegélnek. Ezen földeken gyakori a repcetermesztés, így tavasszal a repceföldek nagyon szép sárga színben pompáznak. Mindenképp elmondhatjuk Bielefeld városáról, hogy nyugodtabb itt az élet, mint hazánkban, ezt bizonyítják a bicikliutak, a közterület tisztasága, hogy alig található szemét a városban, valamint a kiemelkedően pozitív közlekedési morál, ami természetesen az autósokra vonatkozik elsősorban. Itt nagyon fontos a közbiztonság, és az emberek ügyelnek arra hogy egészségesen éljenek, ezért sokat mozognak. Általánosságban elmondhatjuk, hogy rend jellemzi a várost, és habár itt is van aki szegényesebben él, még sincs nyomor. Az egészségügy kiemelkedően jó, és az emberek is szociálisak, jó társadalmi morál jellemzi őket.

Ami talán elsőre szokatlan lehet számunkra az, hogy itt nem jellemző télen a hó, nyáron pedig a túl meleg napsütés, igazából csak két évszakot nevezhetnénk meg, tavaszi, és őszi esős időszakok jellemzőek. Az emberek kedvesek, habár kissé az angol távolságtartás jellemző rájuk, és persze az udvariasság, előzékenység. Jellemzően divat ebben a városban a spórolás, ami mindenre kiterjed, viszont az itt élők sokkal nyitottabbak a világ dolgai felé, jobban mint mi, magyarok. Ebben a városban bármilyen sport űzésére lehetőség adódik, legyen szó akár futásról, futballról, kerékpározásról, túrázásról, lovaglásról, vagy akár a Forma1-ről is, de kedvtelt szabadidős programnak számít a grillezés, a vásárolgatás, a kertészkedés, klubba járás, valamint a vadászat és a bálok gyakori megrendezése is.

Bielefeld városában tömegközlekedéssel is rendkívül komfortosan utazhatunk, valamint az ICE vonatokkal is eljuthatunk egyik helyről a másikra. Összességében elmondhatjuk, hogy aki a pezsgést keresi, azt megtalálja, viszont aki a nyugalmasabb szórakozást, kikapcsolódást kedveli, ebben sincs hiány, számtalan mód adódik szabadidős tevékenységek végzésére ugyanis egy itteni ember számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük