Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg a Húsvét-szigetet

Ismerjük meg a Húsvét-szigetet

A Húsvét-sziget Polinéziában található, de Chile tartománya. Az egész sziget alakja egy derékszögű háromszögre emlékeztet, ezt a furcsa formáját annak köszönheti, hogy 3 vulkán összenőtt, így kiadva az érdekes alakú szárazföldet. A sziget nevét onnan kapta, hogy a felfedezője, Jacob Roggeveen, holland tengerész húsvét vasárnap találta meg a szigetet. A szigeten található legnagyobb település, Hanga Roe, a főváros is egyben. Itt találhatjuk meg a Madáremberek szikláját, amely az itt fészkelő vándormadarakról kapta a nevét, és ugyancsak itt van az UNESCO világörökségnek számító Rapa Nui Nemzeti Park is. A terület igencsak alacsonyan fekszik, ezért gyakran vannak errefelé cunamik, azonban a Húsvét-szigetet nagyon sokan nem az időjárásáról, hanem az itt található moai nevű kőszobrok miatt ismerik. Mindezek után egészen egyértelműnek tűnhet, hogy a fő gazdasági ágazat a turizmus.

A Húsvét-szigeten nem sokan, napjainkban körülbelül 4 ezren élnek, találhatók közöttük katolikusok, de mormonok is, valamint a beszélt nyelv sem egységes, hiszen a lakosok egy része spanyolul, míg a többiek rapanui nyelven beszélnek. A sziget legnagyobb turistalátványossága az egyetlen bazalttufából kifaragott kőszobrok. Nagyon sok történet, mendemonda kering körülöttük, azonban mégsem tudja senki, pontosan miért is készítették őket. A Moai szobrokat az Anakena nevű partszakasznál találhatjuk, hogyha elindulunk a Rano raraku vulkántól, akkor megtekinthetjük szinte mind a 400 kőszobrot, melyek nagy része befejezetlen. Itt, az Anakena-öbölben fürdőzésre is lehetőségünk van, hiszen a strandok gyönyörű fehér homokkal borítottak. Innen könnyen eljuthatunk a Rano Kau vulkánhoz is, ami a szigetnek a déli részén található, itt találhatjuk meg Orongo szent városát is.

A Húsvét-szigeten nemcsak a szobrokat érdemes megtekinteni, hanem a lávabarlangokat is, amelyeket gyakran csak úgy fedeznek fel, hogy valahol a mennyezeti részük beszakad. Amennyiben szeretnénk a helyi kosztot megkóstolni, próbáljuk ki a langusztát, a tonhalat, vagy az édesburgonyát, aminek az íze a sütőtökre emlékeztet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük