Kezdőlap » Iskolakezdés » Iskolaszerek – Mire érdemes odafigyelni?

Iskolaszerek – Mire érdemes odafigyelni?

Sok háztartás az év egyik legnagyobb beruházás előtt áll: a gyerekek két héten múlva iskolába mennek és az iskolaszerek beszerzése csak most indul be igazán. Sok szülő nagy kérdés előtt áll: milyen szempontok szerint válasszon annak érdekében, hogy költséghatékonyan, a gyermek egészségére és fejlődésére, s nem mellékesen például a környezettudatosságra is odafigyeljen.

Tanácsként a következőket lehet adni:
elsőként érdemes józan eszünkre hallgatni. Hiába kíván gyermekünk kacsalábon forgó, a legújabb rajzfilmfigura képével díszített iskolaszereket, ha azok nem illeszkednek korához, az iskolai léthez vagy egyáltalán nem veszi figyelembe a gyermek adottságait.

Természetesen az ár is döntő szempont lehet, de érdemes hosszú távon gondolkodni: egy-egy drágább termék, ha megfelelően választunk, hosszabb időtávon használható – tehát inkább a tartósságot, használhatóságot keressük, de azért vegyük figyelembe a termék ár/érték arányát is.

Sokan emellett számos más szempontot is beépítenek mérlegelésükbe: olyan termékeket keresnek, melyek illeszkednek gyermekük testi jellemzőihez, ergonomikus kialakításúak. Másoknál a környezetvédelem is figyelmet kap, de jellemzően az egészségvédelemmel összekapcsolva, azt keressük, amelyek kifogástalanok a fenti szempontok tekintetében. Ebben a tekintetben a szülőket számos címke segíti, a környezetvédelmi jelöléseket ökocímkéknek nevezik és kiterjedt információval segítik a választást, legyen szó akár a termék legyártása körüli energia- és víztakarékosságról, akár az alapanyagok környezetbarát jellegéről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan könnyítsük meg az iskolakezdést?

Augusztus derekát elhagyva közeledik a szeptember, az iskolakezdés. Szeptember elsején beülnek a diákok az iskolapadba …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük