Kezdőlap » Családi élet » Iskolakezdés

Iskolakezdés

Ismét elérkezett szeptember elseje, amikor az iskolákban elkezdődik a tanítás a szülők örömére és a gyerkőcök nagy bánatára. Az iskolák rövid ünnepséggel köszöntik az elsős kicsiket, majd az osztályfőnökök vezetésével bevonulnak a leendő osztályterembe, ahol részt vesznek életük első tanítási napján. Bár az első pár napban még tart az újdonság varázsa, ismerkedés az új osztálytársakkal, tanítónénikkel és bácsikkal, az új tankönyvekkel, amik pár napon, jobb esetben héten belül már a “nemszeretem” kategóriába fognak átkerülni, esetleges kivételt talán csak a kedvenc tárgyakkal kapcsolatos tanszerek képeznek. Az ismerkedés időszakában még minden kis- és nagy diák kíváncsisággal eltelve fordul az új tantárgyak felé. Ez a kíváncsiság a esetek nagy többségében eltűnik, természetesen ez nagyban függ az adott tárgyat oktató pedagógus előadó képességétől, személyes varázsától.

A gyerekekről elmondható, hogy az iskolába járás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaik közé, ennek oka lehet a kötelező feladatoktól való idegenkedés, a kötött időbeosztás, a tanórák alatti fegyelem, a feladott feladatok számonkérése és az elvégzett munka értékelése.
Nagyon nagy szerepe lehet a későbbiekben az iskola és a szülők közötti együttműködésnek, hiszen nem mindegy, hogy a gyerek otthon mennyi segítséget kap a feladatok elvégzéséhez, milyen véleményeket hall az iskola által támasztott követelményekről, az ott dolgozókról, a tanárokról, de a pedagógusok számára is meggondolandó, hogy hogyan nyilatkoznak a gyerekek otthoni körülményeiről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük