Kezdőlap » túrabakancs » Irány a szabadba: Az ősz a túrázok kedvenc évszaka

Irány a szabadba: Az ősz a túrázok kedvenc évszaka

Az ősz a túrázok kedvenc évszaka. Egy rutinos kiránduló tudja, hogy mi minden kerüljön a hátizsákba, és azt is, hogy fő szempont a minőségi bakancs.
Ez az amire semmiképp ne sajnáljuk a pénzt. Számtalan márka közül válogathatunk a pénztárcánknak megfelelően. Ha első alkalommal megyünk túrázni, akkor is válasszunk kényelmes, strapabíró bakancsot, mert lehet a további kirándulástól épp a lábbeli veszi el kedvünket. Nem csak számunkra, hanem társaink számára is okozhatunk kellemetlen perceket, órákat a sérült, feltört lábunkkal vagy esetleg kificamodott bokánkkal. Ám egy jó bakancsban bármilyen köves, csúszós talajon is biztonsággal közlekedhetünk. A kényelem és komfort érzet fokozható egy megfelelően kiválasztott talpbetéttel is. Az úgynevezett, túrabakancsba való sportbetét feladata, hogy a lábat tökéletesen és stabilan tartsa.

Gondolhatnánk, hogy egy jobb edzőcipő is megfelelhet a célnak, ám ezt csak addig véljük így, míg meg nem kíséreljük egy ilyenben a túrát. A bakancsok talpa, épp azért, hogy az egyenetlen, köves, sziklás talajon is biztonsággal közlekedjünk, olyan anyagból készül, amelynek tapadása a legnagyobb. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a hátizsákkal növelt súlyunkat kell bokáinknak biztonsággal vinnie.
Mielőtt bakancsot választunk, mérlegelhetünk aszerint is, hogy milyen hosszú túrára és milyen terepre készülünk. A több napos túrákat a vízálló, könnyű túrabakancsban élvezhetjük leginkább. A bőrből készült lábbelik nehezebbek, de strapabíróbbak, nehéz terepen tesznek jó szolgálatot.
Bármilyen bakancs mellet döntsünk is, ne feledkezzünk meg a lábbeli megfelelő ápolásáról, ezzel téve élettartamát még hosszabbá.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük