Kezdőlap » Divat és szépség » IPL vagy lézer?

IPL vagy lézer?

Melyik nő ne vágyna rá, hogy soha többet ne kelljen gyantázni, csipeszelni, borotválni? Az IPL és a lézer technológia az áhított végleges szőrtelenség illúziójával kecsegtet, a kérdés pusztán az, hogy beszélhetünk-e valóban végleges szőrtelenítésről, vagy ezek a módszerek is pusztán csak tartósak?

A két módszer sokban hasonlít. Gyakorlatilag páciensként nem érzékeljük a különbséget a kettő között. Mindkettő esetében előtte 1-2 nappal le kell borotválni a kezeltetni kívánt területet, majd a kezelésen egy zselével kenik be ezt a részt és jöhetnek a villanások. A kezelések között csak borotválni szabad, hagyni kell, hogy maguktól hulljanak ki a szőrszálak.

Természetesen egyik módszernél sem szabad arra számítani, hogy egy kezelés csodákat művel. 3-4 kezelés kellhet, hogy tényleg megmutatkozzon az eredmény, ugyanis nem egyszerre nő a szőr, egy időben csak egy része aktív a szőrtüszőknek.

Sajnos mindkettő nagyon drága, ahhoz, hogy az átlagember nyugodtan kísérletezzen velük. A kettő közül a lézer a drágábbik eljárás, de abból elég kevesebb alkalom is.
Sokan panaszkodnak, hogy a véglegesnek meghirdetett kezelés eredménye korántsem végleges. Az igazság az, hogy nem is szabadna így hirdetni, hiszen megjósolhatatlan, hogy kinél mennyi ideig tart a szőrtelenség. Ez lehet, hogy 3 év lesz, míg másnak életet végéig alig nő vissza szőr.
IPL és lézer esetében is eljárhatunk szalonokba, kozmetikákba vagy dönthetünk úgy, hogy beruházunk egy otthoni gépre. Hosszútávon ez jobban megérheti, de itt is nehéz olyan masinát találni, amivel mindenki elégedett volt.

• Ha szeretnénk tartós szőrtelenséget elérni és rendelkezünk némi angol nyelvtudással, akkor érdemes inkább külföldi oldalakon tájékozódni, ugyanis pl. az Egyesült Államokban elterjedtebbek ezek a kezelések és régebb óta is alkalmazzák őket.

• Böngésszük át a fórumokat – ha egy kozmetikára vagy egy gépre sokan panaszkodnak, akkor legyünk óvatosak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük