Kezdőlap » Mobil és tablet » iPhone 6 vs. Samsung Galaxy S5

iPhone 6 vs. Samsung Galaxy S5

Az iPhone 6 szeptember 19-én került a piacra, és miközben egyre többen veszik, sokan kíváncsiak arra, hogy mennyire azonos a többi piacvezető telefonhoz képest.
Az egyik legtiszteltebb és hőn áhítottabb androidos telefon a piacon a Samsung Galaxy S5.
Íme egy összehasonlítás a két telefonról.

Kinézet

Ami a kinézetet illeti, a Galaxy S5 nem sokat változott a Galaxy S4-hez képest. Persze vannak apró alakítások, például a sarkok egy kicsit lekerekítettebbek és átvette a mesterséges bőrhatású hátlapot a Galaxy Note családból.

Az iPhone 6 sem változtatott túl sokat az iPhone 5s kinézetéhez képest, azonban az iPhone külseje mindig is feslőkategóriásra sikeredett, ez alól az iPhone 6 sem kivétel.
A Galaxy S5 bőrhatású hátlapja nem igazán adja meg azt a prémium érzést, mint amilyet az iPhone. Viszont a lekerekített élek egy kicsit kényelmesebb érzetet adnak a használó kezében.

Kijelző

Az iPhone 6 kijelzője egy kicsit jobb mint az elődjének, viszont nem ezen van a hangsúly.
A 750×1334 felbontású kijelző valóban nem ellenfél a Samsung Galaxy S5 1920×1080 HD kijelzőjének.
A Galaxy S5 5.1 hüvelykes kijelzője nagyobb, mint az iPhone 6 4.7 hüvelykes kijelzője, ami nem feltétlenül előny, hiszen sok ember jobban szeret kisebb telefont hordani a zsebében.

Processzor

Az Apple bemutatta az új A8 processzort az iPhone 6-nál, azonban nem közölték hivatalosan sebességét, viszont tesztek kimutatták, hogy körülbelül 1,4GHz körül mozog.

Szemben a Samsung Galaxy S5 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 négymagos processzorával, az Apple egy kicsit le van maradva sebesség téren. Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy az A8-as chip egy 64 bites processzor, míg a Snapdragon 801 32-bit. Emiatt gondolhatjuk azt, hogy az A8 gyorsabban fut, de a valóságban ez nem valószínű.

Memória

Sajnos az Apple úgy döntött, hogy nem változtat a RAM mennyiségén, így továbbra is csak 1GB áll rendelkezésre, ami a Samsung Galaxy S5 3GB tárhelyéhez képest igen csekély. Ha egy felhasználó több játékot és egyéb memóriaéhes alkalmazást kíván futtatni egyszerre, érdemes a Galaxy S5 mellett döntenie.

Ami a tárhelyet illeti, az iPhone 6 16GB, 64GB és 128GB változatban, míg a Samsung Galaxy S5 csak 16GB és 32GB-os tárhellyel kapható. Viszont a Samsung Galaxy S5 microSD kártyával bővíthető, így akár a tárhely 128GB is lehet.

Kamera

Míg az iPhone 6 Plus rendelkezik optikai képstabilizátorral, ami jelentősen javítja a kép minőségét, kisebb testvére, az iPhone 6 nem kapott ilyen luxust. Ez lett volna az üdvözítő kegyelem a 8MP-es kamerának, de a Galaxy S5 16MP-es kamerájának jelenleg nincs ellenfele.

Az előlapi kamera a Galaxy S5-nél 2MP, ami megint leelőzte versenytársát, az iPhone 6 1,2MP-es előlapi kameráját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alcor Zest Q813IX Táblagép

Az Alcor Zest Q813IX Táblagép egy négy magos processzorral és egy 1 gigabyte-os DDR3 memóriával …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük