Kezdőlap » Ingatlan » Ingatlanvásárlási tanácsok

Ingatlanvásárlási tanácsok

Sokan esnek abba a hibába, hogy elhamarkodják az ingatlanvásárlást és ezáltal felületesen tekintik meg új otthonukat. Ennek következményeként már csak akkor szembesülnek az ingatlan hátrányaival amikor beköltöznek, és életvitelszerűen lakják azt. A problémák felmerülésekor próbálják a kapcsolatot felvenni az eladóval a hibák kijavításáról való egyeztetés céljából, azonban a legtöbb eladó elzárkózik ez elől mondván, hogy megtekintett állapotban vásárolták meg az ingatlant. Ilyenkor szoktak általában hosszan elnyúló pereskedéssé fajulni a dolgok melyek megelőzhetőek lennének ha nagyobb körültekintéssel járnánk el.

Természetesen a családi házak, társasházi lakások és a lakótelepi ingatlanok között különböző esetleges problémákra kell figyelni, de mindenképp érdemes legalább kétszer visszamenni – napsütéses és esős időben – a helyszínre. Íme néhány jó tanács a szemrevételezéshez:

– felvizesednek-e a falak
– beázik-e a tető, és az milyen állapotban van, nincs-e megrogyva a tetőszerkezet
– a közművek bekötése, működtetése az engedélyeknek megfelelően történtek-e
– a telek beépítése megfelel-e az előírtaknak
– az épület mozgásával (diletációval) járó következmények
– milyen az építmény szigetelése, keletkezik-e valahol hőhíd (penészedés jelzi)
– mekkora a belvíz

Ez a felsorolás természetesen nem teljeskörű, hiszen az adott ingatlanok egyedi problémával járhatnak. A fenti felsorolás csak a legfontosabbakat, legdrágább javítási költségű problémákat foglalja magába azonban ha ezek rendben vannak, akkor túl nagy meglepetés nem érhet minket.

És még egy nagyon fontos jó tanács! Ha nem értünk hozzá, akkor inkább kérjük ki műszaki szakértő segítségét aki olyan problémákat is felfedezhet, melyek avatatlan szemek elől rejtve maradnának. Ne sajnáljuk a szakértőre a pénzt mert talán hosszú távon így kerül kevesebbe leendő otthonunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük