Kezdőlap » Ingatlan » Ingatlanirodák jutalék rendszerei

Ingatlanirodák jutalék rendszerei

Van eladó ingatlanod ? Tudtad, hogy különböző irodák, hasonlóan azonos aktivitási feltétel mellett különböző % os jutalékért dolgoznak ?

Mivel nekem van eladó ingatlanom, így a tapasztalatom is személyes. Majdnem sikerült belefutnom az OTP Ingatlanportálba, de a piacon ők az egyik legdrágább jutalékot felszámoló iroda. És garanciát senki nem tud vállalni, hogy mennyi idő alatt hoz rá komoly érdeklődőt, és nem csak nézelődőt.

Így inkább maradok a saját magam megpróbálom értékesíteni elv mellett, még akkor is, ha így kisebb az esélyem az eladásra és a komoly vevő megtalálására. Bár köztudott, hogy a nyári szabadságolások nem kedveznek az ingatlan bizniszhez, viszont nagyon jó időpont a szeptember közepétől novemberig, december elejéig, így mindenki már a karácsonyi ünnepeket az új megszépített otthonában tölthet !
Ennek tudatában én is kivárom a megfelelő érdeklődőt, illetve vevőt.

Van rengeteg ingatlanhirdetési weboldal is, ahol ingyenesen fel tudsz tölteni fotókat is, bár a fotó feltöltést nem minden oldal biztosítja ingyenesen. Mielőtt regisztrálnál ilyen oldalakra figyelmesen olvasd el a Felhasználói szabályzatot, nehogy a későbbiekben bárminemű reklamáció legyen az oldal használatával kapcsolatban. Javaslom, hogy először próbálkozzál önállóan az ingatlan eladásával, majd ha hónapokon keresztül semmi eredmény, akkor keressél megbízható, és a pénztárcádnak is megfelelő irodát, így biztosan kisebb lesz a csalódás. Az árat kalkuláljad úgy, hogy legyen miből alkudni a vevőnek, és a piaci kereslethez alakítsd ki. Mint köztudott helytől is függ az ár !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük