Kezdőlap » Mobil és tablet » India próbál felzárkózni

India próbál felzárkózni

India szegény országnak számít. De azért ők is haladnak a korral, ha nem is olyan gyorsan, de azért haladnak, fejlődnek. Hozzájuk is elérnek előbb vagy utóbb a legújabb elektronikai cikkek.

Sok új márka érkezik hozzájuk naponta, például mobiltelefon vagy tablet. A legtöbb tablet Kínából vagy Hong Kongból érkezik az indiai vállalatokhoz. De még ennek ellenére sokan nem tudják, mi az a tablet, és mennyire hasznosak, sőt azt se tudják, egyáltalán miért lennének hasznosak. Úgy tudják, hogy mini komputerek, és mindent megtesznek, amit egy számítógép is tud.

Szinte az összes tablet rendelkezésre áll az indiai piacon, 7 colos képernyővel és android operációs rendszerrel. Ez az operációs rendszer teljesen különbözik a Windows rendszertől, hisz az egyik a számítógépre van tervezve, a másik meg android rendszerekre.

Az android egy nyílt forráskódú program a Google által kifejlesztett, és Linux alapú. Bizonyos android fájlokat lehet letölteni a beépített Android Market segítségével. Fájlformátuma az apk, és csak is ilyen alkalmazások tölthetők le, és telepíthetők is. Az android nem támogatja az exe fájlokat. A legtöbb alkalmazás ingyenes, de vannak, amelyekért fizetni kell, hogy le tudjuk tölteni.

Általában Indiában a 2.2 verziószámú android rendszert használják, de már elterjedőben van a legújabb verziószámú is.

A legtöbb tablet érintőképernyős, nem kell egér és billentyűzet hozzá, ez nagy előny. És ingyen internetet is lehet vele használni, ha van benne beépített wi-fi. Márpedig a többségében van ilyen lehetőség.

A sok indiai ember már elérhető áron tud egy ilyen készüléket vásárolni. Hisz a fiataloknak már szinte nélkülözhetetlen egy tablet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lenovo IdeaPad Miix 10 tablet 59-380076

A Lenovo IdeaPad Miix 10 tablet 59-380076 ugye egy Lenovo modell. A Lenovo nagyon jó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük