Kezdőlap » Hotel » India fővárosa, Új Delhi

India fővárosa, Új Delhi

Új Delhi Indiában a második legnagyobb település, egy metropolisz, ahol 13 millióan élnek, és ez az ország fővárosa is. Az ország északi területein fekszik, a Jamuna partjánál, és köztudott, hogy a történelem folyamán mindenkor nagyon fontos központnak számított. Új Delhi egy olyan város, melynek a mai területén már nagyon régóta laknak, ezért nagyon sok történelmi emlék halmozódott már itt fel, számos szobor, romváros, és persze ásatási terület is található itt. A város legrégebbi részét Ódelhinek nevezik, ez napjainkban az óváros Új Delhiben, melynek mai formáját tulajdonképpen az 1920-as években hozták létre. Delhi Indiában mindennek a központja, itt van a politikai élet centruma, így a kormányzati épületek, és a parlament is itt található.
Új Delhiben, mivel mindenkor fővárosnak számított, rengeteg látnivaló található, a világörökségi listán is eddig 175 olyan műemlék, építmény vagy helyszín van felsorolva, mely itt helyezkedik el. Városnézésünk során menjünk el az óvárosba, ahol számos török, és mogul építményt csodálhatunk meg, köztük a világ legnagyobb mecsetjét, a Dzsama Maszdzsid-et, és a Vörös Erődöt. A városban található világörökségi helyszínek közül fontos kiemelni a Kutb épületegyüttest, és Humájun császár síremlékét is. Érdekes látványosság lehet a Dzsantar Mantar, amelyet sokan csak India kapujának tartanak, azonban ez valójában egy csillagászati megfigyelőállomás. Új Delhiben a modern építészet is megmutatkozik, kitűnő példa erre a szépséges Lótusz templom, a Laksminaraján-szentély, és az Aksardám is. India parlamentjének épülete, a Radzspat is itt található, ahogy az indiai kormány központja, a Rastrapáti Baván épület is.

India fővárosában nagyon nagy figyelmet fordítanak a nemzeti ünnepekre, ilyenkor az egész város ünnepel, kivirul. Minden évben megrendezik a köztársaság napját, a függetlenség napját, Gandhi születésnapját, valamint a Divalit, amely a fény ünnepe. Eme nagyobb ünnepek mellett a helyiek olyan fesztiválokkal szórakoznak, mint a Sárkányreptető fesztivál, a Nemzetközi Mangófesztivál és a Vasant Oancsámo, amellyel a tavaszt köszöntik. Ázsia-szerte a legnagyobb autó kiállítást, az Auto Expót is itt tartják minden 2. évben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük