Kezdőlap » Látnivalók » India, a mesék országa

India, a mesék országa

India tipikusan az az ország, ahol az ember fantáziája meglódul. Olyan mintha ezernyi mesevilág közepébe csöppentünk volna. Ám sajnos a mesék mögött gyakran bújik meg a szomorúság is, hiszen az emberek többsége egyátalán nem kacsalábon forgó palotákban lakik, sőt még csak nem is házakban ,hanem szó szerint dobozokban. Túl sok a szegény város ,és bár sokan menekülnének a nyomorúság elől annyira sincs pénzük , hogy a legközelebbi nagyobb városba megváltsák jegyeiket valamelyik tömegközlekedési járműre. Tömegközlekedés, találó kifejezés, hiszen India lakossága elég nagy mondhatni többen élnek 1-1 városban mint kellene.

Területe három nagy természeti egységre bontható: a Himalája fiatalkorú lánchegységének vidékére, az Észak-Indiai-alföldre, valamint az ettől délre fekvő Hindusztáni félszigetre és Dekkán-fensíkra. Indiához tartozik az Arab -tenger és a Bengáli-öböl néhány kisebb szigete is. Indiát a Himalája 2400 km hosszú és az Alpoknál kétszerte szélesebb vonulatai választják el Belső-Ázsiától. Az ország legmagasabb pontja a Kanchendzönga 8597 méter. A Magas-himalája gerincéről hatalmas gleccserek ereszkednek alá.

Az Észak-indiai-alföld részei a Pakisztánnal határos területe Pandzsáb, a Thar sivatag, a Kutch sós mocsárvidék,keletebbre a Hindusztáni ( Gangesz)-alföld és a Nyugat-bengáliai-alföld. Ezek a területek az ország legjobb mezőgazdasági területei, keleten pedig a Himalája és a Khasi-hegység közé ékelődő Assami-síkság. Az ország legtöbb részén trópusi éghajlat uralkodik. Az évszakok 3 részre oszthatóak Június és december között van a leghidegebb és csapadékos évszak . A többi időszakban átlagos meleg és forró hőmérséklet uralkodik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük