Kezdőlap » Film » Ikrek

Ikrek

Julius és Vincent Benedict ikertestvérek, ám korántsem a szokásos módon. Mindketten egy kutatási program „eredményei”, melyben a tökéletes emberi lény létrehozása volt a cél. Ez Julius (Arnold Schwarzenegger) esetében sikeres is volt, az erős fizikumú férfi jeleskedik a matematikában, a történelemben és az irodalomban egyaránt, emellett több nyelven is folyékonyan beszél. Vincent (Danny DeVito) ezzel szemben kétes üzletekbe keveredő piti csaló, akinek az élete komoly veszélyben van. Julius felkutatja a testvérét, majd elhatározzák, hogy megpróbálják közösen megkeresni az édesanyjukat.
Könnyed családi vígjátékok a nyolcvanas évek végén is tucatszám készültek, ám talán egyik sem tudta olyan ügyesen keverni az őszinte érzelemmel átszőtt jeleneteket, és a kacagtató humort, mint Ivan Reitman 1988-ban készült filmje. Fantasztikus, mennyi mindent ki tudott hozni a rendező az Ikrek alapötletéből.
Ugyan egy maffiaszál is helyet kapott a cselekményben, mégis joggal mondhatjuk: a történetvezetés szinte teljes egészében csak a két főszereplőről szól. Kettejük eltérő jelleméből rengeteg kedves poén adódik, emellett a film azt is képes hitelesen ábrázolni, ahogy ez a két egymástól teljesen különböző karakter fokozatosan egyre közelebb kerül egymáshoz.
DannyDeVito komikusi vénája sohasem volt ismeretlen, de talán az Ikrekben tudta leginkább kibontakoztatni ezt a képességét, Arnold Schwarzenegger pedig igazi meglepetés. Az addig jobbára csak akciófilmekből ismert sztár egy teljesen új arcát tárja elénk, élettel teli alakítását öröm nézni.
Az Ikrek egy bájos, rendkívül kedves film, ami nem riad vissza a drámai oldaltól sem, így számos jelenetben azt is kéeps elérni, hogy meghassa a nézőit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

1 hozzászólás

  1. Azt ne felejtsétek el, hogy hamarosan jön a második rész és a harmadik ikertestvér Eddie Murphy :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük