Kezdőlap » Lakberendezés » Így varázsold szebbé otthonodat!

Így varázsold szebbé otthonodat!

Semmi sem teszi meghittebbé és személyesebbé az ember lakását, mint néhány saját készítésű tárgy. Vannak olyan technikák, melyek könnyen elsajátíthatóak és ezentúl a „nincs kézügyességem” sem lehet kifogás.
A découpage (dekupázs) vagy szalvéta technika csak néhány eszköz beszerzését követeli meg, de segítségével igazán csinos használati tárgyakat készíthetünk, melyek akár ajándékul is szolgálhatnak vagy egyszerűen az otthonunk díszei lehetnek.

A szalvéta technika gyakorlatilag szalvétaragasztgatást takar. Először is szükségünk lesz szalvétára, ragasztóra, ecsetre, lakkra és esetleg festékre, no meg egy tárgyra, amit díszíthetünk. Elsőre talán érdemes egy natúr fadobozt vásárolni a célra, hogy ezen gyakoroljunk. Az összes eszköz könnyen beszerezhető egy hobbyboltban.

A szalvétát formára kell vágni, majd felragasztani és végül lakkal fixálni. Röviden ennyire egyszerű a művelet. Innentől már csak a kreativitásunk szabhat határt.
Ha a dobozzal könnyen boldogultunk, akkor jöhetnek a bútorok, tükrök-és fotók keretei. Az interneten számos ötletet és részletes leírást találhatunk a témában, amennyiben bizonytalanok lennénk.
Amennyiben nem érzünk kedvet és tehetséget a bütyköléshez, de szeretünk fotózni, akkor a saját fotóinkkal is díszíthetjük a falakat.

Nem apró bekeretezett családi fotókra kell gondolni, hanem akár poszter nagyságú képekre, melyek festmények helyettesítői lehetnek. Ha megvan a kép, akkor az esetleges utómunkálatok után csak találnunk kell egy helyet, ahol kinyomtatják a megfelelő méretben és minőségben és már helyezhetjük is egy üveglap mögé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük