Kezdőlap » Divat és szépség » Így fedhetjük el a szem alatti karikákat sminkkel

Így fedhetjük el a szem alatti karikákat sminkkel

Friss külső, éber pillantás: néhány egyszerű tipp segítségével könnyen elfedhetjük a fáradt, karikás szemeket.

Hosszú éjszaka, egészségtelen táplálkozás, vagy vékony bőr a szem körül: a szem alatti sötét karikáknak számos oka lehet. A sminkelésnél figyelembe kell vennünk, hogy a szemkönyéki bőr rendkívül vékony. és érzékeny. Nincs úgy kipárnázva, mint az arcbőr többi része, így egy normál alapozás túl sok lenne a fedéséhez. Az alapozó helyett válasszunk korrektort – fontos azonban, hogy a bőrünknek megfelelő terméket használjuk.

A korrektor pillanatok alatt éberré, frissé teszi szemeinket. A kiválasztásnál a megfelelő színtónusra ügyeljünk: nemcsak a világosság, hanem az árnyalat is fontos. Attól függően, hogy vöröses, vagy sárgás árnyalatú a bőrünk, más-más színű kozmetikai termékeket kell alkalmaznunk. A korrektor két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszín. A fiatal, feszes bőrhöz a porállagú korrektor is megfelel, a száraz, enyhén ráncos bőr fedéséhez alkalmasabbak a krémes, sűrű állagú termékek. Idősebb korban, már kialakult ráncokhoz válasszuk a könnyebb, krémes, fénylő korrektorokat.

A korrektor használata előtt fontos, hogy előkészítsük bőrünket: kenjünk a szem környékére ápoló, hidratáló, speciális szemkörnyékápoló krémet. Hagyjuk teljesen beszívódni, majd szükség szerint vigyünk fel alapozót. Oszlassuk el a korrektort egyenletesen a szem alatti részen, a felesleget ujjainkkal óvatosan ütögessük le. Természetesen ecsetet, vagy applikátort is használhatunk a felvitelhez. Végül fixáljuk púderrel a sminket: a fáradt szem a múlté!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük