Kezdőlap » Egészséges életmód » Így előzd meg a rákot!

Így előzd meg a rákot!

Sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük az esélyét a rák kialakulásának. Néhány egyszerű változtatás szó szerint életet menthet.

Mivel a rák igen sokféle formát ölthet, és a megbetegedés okai összetettek – ráadásul mindmáig valamelyest tisztázatlanok-, nem lehet biztos garancia arra, hogy az étrend megfelelő összeállításával elkerülhetnénk. Amint azonban egyes élelmiszerek növelik a rák kialakulásának kockázatát, vannak mások, amelyek nyilvánvalóan segítik az ellene váló védekezést.

Gyümölcs, gabona, zöldség
A friss gyümölcsök, zöldségek és hántolatlan gabonafélék fokozott arányú fogyasztása a legfőbb táplálkozási intézkedés, amely a rák megelőzéséi támogatja. Ezek az élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak rostot, vitaminokat és ásványi anyagokat. amelyek bizonyítottan védelmet nyújtanak a rák több különböző típusának kialakulása ellen. Az iparilag fejlett országokban a fenti élelmiszerek fogyasztási ménekének viszonylagos hanyatlása a magas zsír- és cukortartalmú ételek javára részben megmagyarázza egyes fajta rákbetegségek elharapódzása.

Ásványi anyagok és vitaminok
A vitaminok és az ásványi anyagok komoly szerepet töltenek be a rák elleni küzdelemben is. Jelentős részük antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, segítve a rák kialakulásában közreműködő szabad gyökök korlátozását.

Rostok
A rost, a növényi táplálékoknak az az összetevője, amely az emberi szervezetben nem tud maradéktalanul megemésztődni, illetve felszívódni, létfontosságú a bélcsatorna egészségéhez. A megfelelő mennyiségű rost felvétele legfőképpen a vastagbélrák kockázatát csökkenti. A tudósok egy része úgy vélekedik, hogy bizonyos élelmiszerek olyan vegyi anyagokat, toxinokat tartalmaznak, amelyek rákos elváltozásokat kezdeményezhetnek a vastagbél falában. Feltételezések szerint, mivel a rost meggyorsítja a táplálék áthaladási sebességét a bélrendszeren, ezek a vegyületek rövidebb ideig képesek kifejteni az említett hatást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészséges testsúly

A külsőnket érintő változásokkal gyakran úgy vagyunk, hogy eleinte észre sem vesszük őket, aztán egyszer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük