Kezdőlap » Ingatlan » Így add el a házad!

Így add el a házad!

Gyakran riogatnak bennünket azzal, hogy halott az ingatlanipar és senki nem vásárol házat. Ez természetesen erős túlzás, hiszen mindig akadnak olyanok, akiknek szükségük lehet egy új otthonra.

Amennyiben úgy döntünk, hogy elköltözünk- akár kisebb akár nagyobb házba -, a régi lakásunkat el kell tudnunk adni. Akad néhány trükk, amivel mi magunk, közvetítő nélkül is könnyebben találhatunk vevőre.
Az egyik legnehezebb lépés, az ár meghatározása.

Az ingatlanbecsüs tud ebben nekünk segíteni, de ő sem dolgozik ingyen. Több tízezer forintért kaphatunk tőle egy árat. A másik lehetséges út, hogy megnézzük, hogy a hasonló környéken lévő ingatlanok milyen áron mennek el és meghatározunk egy olyan eladási árat, amit reálisnak érzünk. Mindig mérlegeljük, hogy egy új vásárlónak mennyit kellene esetleg pluszban ráfordítania az épületre. Ha új nyílászáróink és radiátoraink vannak, felújított fürdőszobánk vagy konyhánk az emelheti az árat.

Az interneten keresztül könnyen feladhatunk hirdetést. Fontos, hogy minden lényeges adat szerepeljen a leírásban, de a szöveg ne legyen túl száraz. A helyesírásra nagyon figyeljünk és a megfogalmazás is legyen igényes. Fotókat minden esetben érdemes és szükségszerű feltölteni.

A fotók hozzák meg a kedvet, akár egy ételnél a látvány az étvágyat. Tegyünk rendet a kertben, udvaron és lakásban, mielőtt fényképezőgépet ragadunk. Ha nincs digitális gépünk és a telefonunk nem készít jó minőségű képeket, akkor keressünk egy ismerőst, aki ért a fotózáshoz. Nappali, természetes fénynél fotózzunk. Ne a bútorok legyenek a középpontban. Látszódjanak a falak, a padló, az ablakok. A nézelődő érezze azt, mintha belépne az adott helyiségbe. Kapjon megfelelő benyomást a beltérről. Ehhez nem elég két fotó egy szobában és egy kinti front. A fények legyenek melegek, keltsen otthonos érzetet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük