Kezdőlap » Fitnesz » Ideális edzés körte típusúaknak

Ideális edzés körte típusúaknak

A női alak legtöbbször használt meghatározása a körte, alma, homokóra, és banán típusba sorolja a leggyakrabban előforduló formákat. Mindegyik alaktípusnak megvannak az előnyei, és a gyenge pontjai. Megfelelő edzéssel mindegyik formából kihozhatjuk a legjobbat. A hosszú távú, látványos eredményekhez legalább heti három edzés szükséges.

A körte típusú nőknél szinte kizárólag a fenékre, és a combra rakódnak le a zsírpárnák, és ezen a területen az izmok is erősebbek. A test a csípő vonalában a legszélesebb. A derék, és a felsőtest vékony. A körte típusúak gyakran túlzásba viszik a lábak, és a fenék edzését, abban a reményben, hogy ezáltal a problémás területekről fogyhatnak. Helyi zsírégetés azonban nincs: az izomépítés ráadásul a várttal ellentétes eredményhez vezethet, tovább vastagítja a combokat, tovább növeli a kontrasztot az alsó-, és a felsőtest között.

A körte típusúaknak érdemes a felsőtest izmainak (váll, kar, hát) fejlesztésére összpontosítaniuk. A szélesebb hát, és váll hatására a csípő optikailag vékonyabbnak látszik. A lábak ennél a típusnál általában kellő mértékben izmosak. A láb edzése során tehát ne használjunk nagy súlyokat: válasszuk inkább a kis súllyal végzett, magasabb ismétlésszámú sorozatokat, vagy a kardio edzést. Az edzőtermi, súlyzós edzés helyett például az úszás is segíthet a felsőtest erősítésében: a mozgásforma a karokat, vállakat, és a hátat egyaránt igénybe veszi. A testsúly csökkentésének azonban a rendszeres testmozgás mellett a kiegyensúlyozott, egészséges étkezés is feltétele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük