Kezdőlap » Hotel » Idaho

Idaho

Idaho az egyik tagállam az Egyesült Államokban, amely az északnyugati térségben helyezkedik el. Sokan csak a drágakövek államának nevezik, mivel rendkívül gazdag ásványkincsekben. Az egyike azon tagállamoknak, amelyeknek közös határa van Kanadával.
Idaho területén körülbelül másfél millió fő él, míg a legnagyobb városában, Boise-ben 200 ezer fő. Boise-tól kisebb, azonban az államban jelentős városok Nampa, Pocatello, és Idaho Falls. Idaho államának természeti szépségei elsősorban abból fakadnak, hogy majdnem az egész a Sziklás-hegység területén fekszik, így többféle természeti táj van errefelé, mely gazdag havas hegycsúcsokban, zuhatagokban, kanyonokban, és tavakban is. Itt található nevezetesség például a Hells-kanyon, melyet a Snake-River vájt ki, és mélyebb a Grand Canyonnál. Található itt egy olyan vízesés is, amely még a Niagaránál is magasabb, ez a Soson vízesés.

Hogyha ezektől a látnivalóktól megjött a kedvünk hogy Idahoba utazzunk, akkor nincs is más hátra, mint hogy felkeressünk egy utazási irodát, és megnézzük az ajánlatokat. Ide többféle útvonalon eljuthatunk, többnyire átszállással kell közlekednünk, de mindenképp a fővárosba, Boise-be fogunk megérkezni. Egy repjegy ára körülbelül 200-250 ezer forint körül van Idahoba, az utazás ideje pedig átszállással legalább 20 óra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tivoli, a reneszánsz város

Tivoli egy Olaszországban található város, amelynek gazdag történelmi múltja van, így jelentős településnek számít az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük