Kezdőlap » Szilveszter » Hova utazzunk szilveszterkor?

Hova utazzunk szilveszterkor?

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy a szilveszter éjszakáját távol töltik az otthonuktól. Van, aki csak néhány települést utazik és legfeljebb barátokhoz, szülőkhöz, azonban vannak, akik kis kirándulást, esetleg egy komplett üdülést szerveznek e köré.

Vannak kifejezetten kedvelt, turisztikai szempontból kiemelt települések, amelyek biztosan felkerülnek a megcélzott helyek listájára, azonban két féle lehetőség domináns ezek közül: az egyik a síelés, a másik pedig valamilyen wellness központban való időtöltés.

Ha egy szállodát vagy hotelt célzunk meg, akkor lényeges, hogy legalább 1,5-2 hónappal előbb foglaljuk le a szállást, ha tudjuk. El sem hinnénk, hogy mekkora nyüzsgés van ilyenkor ezeken a helyeken, a jobb központokba már decemberben lehetetlen helyet találni. Főbb városok a következők: Budapest, Debrecen, Gyula, Eger, Pécs. Budapest ezek közül is a kiemelkedő, számos szebbnél szebb szálloda és hotel vár ránk színesebbnél színesebb programokat kínálva. Jó, ha előre tájékozódunk, akár telefonon akár a honlapjukról vagy személyesen, hogy mit is kínálnak szilveszter környékére és így próbáljuk kiválasztani a legjobb megoldást.

A másik nagy csoport a síelők közül kerül ki. Ők előszeretettel indulnak neki közvetlenül karácsony után az évi rendszeres sportolásuknak a hegyekben. Ha szerencsénk van Magyarországon is találhatunk alkalmas pályát, azonban jobban járunk, ha decemberben még külföldet célozzuk meg. A legkedveltebb síparadicsomok Ausztriában vannak és kijelenthető, hogy már anyagilag sem elérhetetlenek. Számos olyan szállást találhatunk a hegyekben, ahol gyermekkel is könnyen hódolhatunk a hobbinknak és a picik és jól érzik magukat, akár megtanulnak síelni, akár nem. Fokozhatjuk a hangulatot, ha baráti társasággal megyünk, de csak párban vagy önálló családként sem fogunk unatkozni.

Természetesen nem előírás, hogy el kell utaznunk ebben az időszakban, így akinek úgy jobb, maradjon otthon, akinek úgy, utazzon el, vagy csak menjen el egy nagyobb tűzijátékot megnézni. Minden csak rajtunk múlik a lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük