Kezdőlap » Látnivalók » Hová utazzunk? Fenséges Norvégia- a Geiranger-fjord

Hová utazzunk? Fenséges Norvégia- a Geiranger-fjord

Norvégia- már a neve is csodálatosan hangzik, nevének hallatára mindenkinek a fjordok jutnak eszébe, a sirályok hangja, ahogy fenséges magas szirtek között szárnyalnak. Sehol a világon nincs még egy ilyen ország, sokak szerint ez maga a paradicsom.
Norvégia összes fjordja közül a Geiranger-fjord a leghíresebb.

A parányi település Geiranger, Norvégia legrégebbi turisztikai célpontja. Legtöbben hajóval érkeznek, rövid időre partra szállnak,emléktárgyakat vásárolnak. Vannak, akik buszra szállva járják be a környéket.
Van néhány nagy szálloda, néhány emléktárgybolt, és itt áll a merész építészeti megoldásokkal épült Fjord Múzeum.

Minden Norvégiába látogató ősatyja II. Vilmos, az utolsó német császár- a róla és feleségéről készült kép az Union szállóban található, csak úgy, mint a Hohenzollern jachtját. Évről-évre ezzel a jachttal indult el a távoli észak felé. Az utolsó Vilmos szerette Norvégiát. Neki állít emléket egy obeliszk, rajta a felirat:” Vilmos császárnak, Geiranger barátjának.”

A fjordokhoz semmi nem hasonlítható. Számtalan vízesés zúdul alá, utat törve a magas hegyormokon át, az ember itt valódi békére lel. A hófödte hegycsúcsok, a zöldben játszó tenger, az egyedülállóan tiszta levegő, frissen fogott, és sütött hal – mit is kívánhatna ennél többet az ember.
Geirangerben három szálloda várja a megpihenni vágyó vendégeket: a Hotell Geiranger, a Hotel Union és a Grande fjord Hotel. Áraik norvég koronában fizetendők, egy éjszakára az olcsóbbak 290NOK-11 00 forint – a panorámás szobával 1780 NOK- 67000 forint között mozog.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük