Kezdőlap » Nyaralás » Hová utazzunk? A varázslatos Taormina

Hová utazzunk? A varázslatos Taormina

Szicília igazi paradicsom azok számára, akik szeretnék élvezni a friss smaragdzöld tengert, és a gyönyörű strandokat. Strandjaira jellemző az igazi Szicíliai ’íz”: kavics és fehér homokos part, sziklaszirtek, sziklapartok, fekete vulkanikus homokkal borítva. Ez utóbbiért az Etna vulkán felelős: fekete homok, kihűlt töredezett láva, szelídnek nem nevezhető szél, és virágzó növényvilág.
Mindannyian imádjuk a fehér homokos tengerpartot, és ezt Messina tartományában megtaláljuk. Itt rejlik Taormina, 200 méterrel a tengerszint felett. A Tauro hegy lejtőiről lenyűgöző kilátás nyílik a közeli tengerpartra, és az Etna vulkánra.

Taormina nem szűkölködik hírességekben sem, járt itt Geothe, Maupassant, Brahms, de Oscar Wilde és Christian Dior is, és természetesen számos képviselője az angol és francia nemességnek.

Az ősi város Krisztus előtt 356-ban jött létre, és kezdetben Tauromenionnak nevezték az akkor görög települést. Abban az időben számos Szicíliai város nyögte a görög uralom igáját, majd a rómaiak vetettek szemet a gyöngyszemre, de az arabok is harcba szálltak a településért. A 10. századra teljesen kifosztották, és elpusztították a települést, de szerencsére a 19. század újra felfedezte, és ma már az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhely.

Utazásunk alkalmával kihagyhatatlan a Teatro Antico di Taormina (görög színház), és az Odeon. Előbbi mérete vetekszik Szirakuza ókori színházának maradványaival.
Feltehetően az időszámításunk előtti 3. században épült, és erőteljes akusztikáját nem csak színházi előadások békés színjátszása, hanem gladiátorok véres küzdelmi hangjai is felverték.
Ma különféle fesztiválok, és rendezvények helyszíne, ahol kötelező a sztárok fellépése, magában a színházban összesen 30 ezer ember fér el.
Odeon: azaz „kis színház” az 1. században jött létre Octavius Augustus császár uralkodása alatt. Sártéglából és mészkőből épült, és mindössze 200 néző befogadására volt képes. Romjainál elidőzve a múltban találjuk magunkat, szemünk előtt megjelennek az ókor művészeinek előadása.
Ötcsillagos szállodáiban az árak nem olcsók, a Grand Hotel Atlantis Bay szobaárai 290 eurótól indulnak, a Grand Hotel Timeo árai 410 eurótól kezdődnek éjszakánként. Természetesen ennél olcsóbb szálláslehetőségek is várnak ránk.

Kedvcsináló video: https://www.youtube.com/watch?v=LyCbKjQB5kg

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük