Kezdőlap » Látnivalók » Hova menjünk Olaszországon belül?

Hova menjünk Olaszországon belül?

Olaszország amúgy is gyönyörű ország, csodaszép helyekkel, tengerpartokkal, történelmi emlékekkel. Egyszóval minden megtalálható itt, ami szem-szájnak ingere. Egy turista kielégítheti minden kulturális igényét. Olyan bámulatba ejtő helyek vannak az országban, amit érdemes felkeresni. Ilyen a Cinque Terre.

A kifejezés jelentése szó szerinti fordításban ekképp hangzik: öt föld. A terület egy 15 mérföldes tengerparti szakaszt foglal magában, és ezen a szakaszon öt kicsi, autóforgalomtól mentes település található a területén: Vernazza, Riomaggiore, Corniglia, Monterosso al Mare és Manarola. Ez a terület a Cinque Terre Nemzeti Park része, mely pedig az UNESCO Világörökség részét képezi.
Merre találjuk, ha ide szeretnénk menni? Észak-Olaszországban, közvetlenül a Ligúr-tenger partján, a Földközi-tenger nyugati medencéjében.

Alapvetően nehezen megközelítő helyről van szó, de ha egyszer lejut oda az ember, nem tud betelni a látvánnyal. Mi adja a hely varázsát? A hihetetlen látványt nyújtó színes házak. Hogy a települések meredek sziklafalra épültek az elmúlt évszázadok verejtékes munkájával. Már ez önmagában csodálatra méltó. Több ezer köbméternyi terméskő falat húztak fel, millió köbméterszámra hordták fel a termőföldet, hogy a sziklafalat termékennyé tegyék. Így vált lehetővé, hogy máig szőlőt, citromot, olívát, narancsot termelnek a lakosok. A hagyományos földművelés keretén belül olyan jellegzetesen helyi termékeket állítanak elő, mint a pesto, olíva olaj, limoncino, a finom olasz borok. Ezeket az erre járók meg is vásárolhatják, hiszen a portékákat a szűk kis utcácskákon áruba bocsájtják.

Aki egy kis izgalomra és testmozgásra vágyik, bátran elindulhat a sok gyalogösvény egyikén, ami a Cinque Terre területén kígyózik. A tenger szerelmesei késő őszig élvezhetik a tengerben való megmártózást. Élményekkel és csodálatos fényképekkel a tarsolyukban térhetünk innen vissza, az biztos.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szomália

Az Indiai- óceán és az Adeni-öböl partján, Afrika északkeleti részén , a Szomáli-félszigeten fekszik. Területének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük