Kezdőlap » Nyaralás » Hová menjünk nyaralni ? Pantelleria

Hová menjünk nyaralni ? Pantelleria

A Földközi-tenger partján fekvő Pantelleria- egy kis sziget a Szicíliai szorosban. Érdekessége, hogy egy kialudt vulkánra épült, ettől olyan termékeny és zöld. A Grande magassága 836 méter, utolsó kitörése 1891-ben történt, bár a vulkán szunnyad, időszakosan forró gőzt lövell ki. A sziget maga teljesen biztonságos, saját reptere van, napi járatokkal bármikor eljuthatunk.
Itt nincsenek divatos boltok, előkelő éttermek vagy homokos strandok. Panterellia a nyugalom és a béke szigete, tökéletes kikapcsolódás egy bérelt autóval megtekinteni a sziget régi épületeit, felkutatni titkait, amiben a sziget lakosai szívesen segédkeznek.

A sziget nevét az arabok „ a szél lánya” –ként nevezik,mivel erre igen gyakran találkozunk erős szelekkel. Pantelleriát más néven „Szicília fekete gyöngyé”-nek is nevezik. A város partját kis csónakok tarkítják, amit ki is bérelhetünk, hogy megcsodáljuk az egyedülálló tájat: a türkizkék tengert, az öblöket, sziklákat, és a megszilárdult láva nyomait. Érdemes megkóstolni a helyi étel-specialitásokat, itt számos tipikus mediterrán fűszernövényt termesztenek, mint a rozmaring, a kakukkfű, levendula, majoránna vagy a menta. És ne feledjük Pantelleria híres kapribogyóját- nagyon különleges ízű- amire méltán büszkék az ott lakók. Lejtőin fenyvesek alant a síkságon tölgyligetek sorakoznak, és még kaktuszokkal, pozsgássokkal is találkozhatunk.

A szigeten régészeti ásatások is folytak, és ennek eredményeképp megtudhattuk, hogy Pantelleriát már az új kőkorban birtokba vették. Ennek ellenére a sziget hosszú ideig lakatlan volt, míg a Karthagóiak meg nem alapították az első kolóniát a 7. században. Ekkor épült fel a San Marco és a Santa teresa.
A Nature Reserve egy természetvédelmi táj, közepén egy hatalmas tóval, a Mirror of Venus-al, ami tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas vulkáni kráter. Gyakran találkozhatunk itt madarakkal-, flamingókkal, gémekkel és kacsákkal is. A déli partján egy termálforrásban megmártóztathatjuk elfáradt testünket, amit egy finom vacsora, és a sziget híres borai (Moscato di Pantelleria, Moscato di passito) követhetnek.

Többféle szálláslehetőség akad a szigeten, apartmanok (Damussi) körülbelül 15 000/fő/éjszaka árral, vagy hotelek 15000-30 000 /fő/éjszaka közötti árral.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük