Kezdőlap » Ünnepek » Hova menjünk húsvétkor a családdal?

Hova menjünk húsvétkor a családdal?

Húsvét környékén általában szép idő van, a tavasz varázslatos illatát hozza a szél, és az ember óhatatlanul a szabadba vágyik. Az ünnep még nem ok arra, hogy otthon maradjunk, és Húsvét hétfő akár maradjon a szokásoké, de előtte és utána nyugodtan vágjunk bele egy jó kis csavargásba.

Budapest:
Április 19-21 között ismét megrendezésre kerül a III.Budavári Húsvéti Sokadalom, ahol kézműves mesterek mutatják be mesterségüket, és alkotásaikat, bábelőadások várják a kicsiket, húsvéti ünnepi kalácsok között válogathatunk, és természetesen folklór műsor is várja a látogatókat.

Ópusztaszer:
A régi szokások itt felelevenednek, a húsvéti kalács, bárány és tojás megszentelése – az ételáldás szentségét láthatjuk, a népi locsolkodás hagyományos módját korhű ruhában mutatják be a fiatalok, mindez nép zenével, muzsikaszóval, sok meglepetéssel, és nyereményekkel.

Szentendre:
A város legnépszerűbb fesztiválja a skanzenben pásztorok életét eleveníti meg, hagyományokkal, népszokásokkal. (Április 20-21.)

Mór:
Április 20-án Húsvéti locsolóbál lesz az Erzsébet téri Művelődési házban, ahol a jegyeket elővételben vehetik meg (a gyönyörű Lamberg-kastélyban). De a bál előtt és után is érdemes Móron maradni, mert Április 18-án tojásfestést, kézműves foglalkozásokat tartanak a kicsiknek, Április 24-30 között pedig kezdetét veszi a Móri Szent Györgyi Vigasságok rendezvény, ahol nemes borokkal ismerkedhetünk meg, de egyéb látnivalónk is akad (Kapucinus-templom, a Szent Vendel kápolna, a Lamberg-kastély,- és barokkpark, vagy a Móri présház)

Április 19-én Zalakaroson izgalmas Családi Nyúlkergető játékokon vehetünk részt, Magyarország egyik legzöldebb dombjain, kicsik és nagyok egyaránt emlékezetes, vidám napot tölthetnek ezen a csodás helyen.

Hollókő:
Kétnapos húsvéti locsolkodás, kézműves ipar remekei, tojásfestés, néprajzi vásárral egybekötött ételkóstoló várja a vendégeket. (április 19-21.)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük