Kezdőlap » Szilveszter » Hová érdemes elutaznunk szilveszterezni?

Hová érdemes elutaznunk szilveszterezni?

Habár a legtöbb ember otthon, vagy legalábbis nem túl messze az otthonától tölti általában a szilvesztert, vannak olyanok is, akik szeretnek ilyenkor elutazni egy távoli helyre. Nézzük meg, melyek a legnépszerűbb úti célok.
Az egyik legnépszerűbb szilveszteri buli a világ legészakibb városában van, Izlandon. Ide a világ minden tájáról érkeznek emberek, hiszen a buli általában már délután elkezdődik, a hangulat pedig egész éjjel forró marad. A második legnépszerűbb szilveszteri buli célpont Edinburgh városa, vagyis az a város, ahol a világ legjobb whiskey-jeit készítik. Általában az utcai partin minden évben nagynevű zenekarok szórakoztatják a közönséget, majd együtt köszöntik az újévet egy közös visszaszámlálással. Szintén népszerű utazási célpont az újév köszöntéséhez Fokváros. Nemcsak azért, mert itt találhatók a legjobb jazz bárok, hanem mert sokan szeretnék a kellemesen meleg tengerpartnál köszönteni az újévet.
Franciaország fővárosában található az egyik legnagyobb szilveszteri utcai buli, ezért ide is érdemes elutazni, hogyha megtehetjük, és nem szeretnénk otthon tölteni ezt az estét. Nemcsak fergeteges hangulatra, hanem óriási tűzijátékra is számíthatunk itt, amit az Eiffel-toronyról lőnek ki. A cseh főváros, Prága nemcsak hogy egész évben zseniális buli úti cél, hanem szilveszterkor is, hiszen egy felmérés szerint az amerikaiak 90%-a szerint ez a város Európa legszórakoztatóbb városa. A tűzijáték különleges fények mellett is kiváló látvány, így aki teheti, ellátogathat a Niagara vízeséshez is szilveszterkor.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük