Kezdőlap » Fitnesz » Hőség, és mozgás: a bikram jóga

Hőség, és mozgás: a bikram jóga

A bikram jóga a jóga különleges formája: olyan termekben végzik, ahol a hőmérséklet 40°C feletti. A bikram jóga alapja a hatha jóga. Minden edzés légzőgyakorlatokkal kezdődik, és végződik. A jógaórák előtti bemelegítés szintén a program része: egy speciális légzéstechnikával belülről melegítjük fel a testet. A külső hőmérséklet segítséget jelent a testünk gyorsabb felmelegedéséhez. A magasabb hőfoknak köszönhetően a sérülés kockázata minimális. A bikram jóga kortól függetlenül végezhető.

A bikram jóga során végzett mozgás javítja a szervek vérellátását, és serkenti a salaktalanító folyamatokat. Az óra kezdetén légzőgyakorlatokkal melegítjük be a szervezetünket, ezután következik 26 különböző hatha jógagyakorlat. Ha a gyakorlatokat megfelelően hajtjuk végre, a fokozott izzadással méreganyagok távoznak a szervezetből. A bikram jóga a különböző állóképességi sportok alternatívája lehet: a mozgásforma kíméli az ízületeket, mivel a mozdulatokat lassan, óvatosan kivitelezzük. Bizonyított, hogy a jóga jótékony hatást fejt ki az egészségre: csökkenti a stresszt, és erősíti a hátizmokat. A tartáshibák is megelőzhetőek a segítségével.

A bikram jóga a különböző betegségek okozta panaszokat is csillapíthatja. Az asztmában szenvedő pácienseknek a jóga segíthet megtanulni a megfelelő légzéstechnikát. A jóga ízületi fájdalmakkal szemben is hatásos lehet: a gyakorlatok ellazítják az izmokat, így az ízületi problémákat okozó anyagok transzportálását könnyebbé teszik a szervezetünk számára. Krónikus, vagy súlyosabb betegségben szenvedők a bikram jóga elkezdése előtt mindenképpen egyeztessenek orvossal. Azok, akik gyulladásos, vagy fertőzéses betegséggel küszködnek, csak akkor kezdjék el a jógát, miután teljesen felépültek. Szív-, és érrendszeri problémák esetén szintén le kell mondanunk erről a speciális jógatípusról: a hőség, és a mozgás kombinációja megterheli a szívet, és a keringési rendszert egyaránt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük