Kezdőlap » Hotel » Horvátország, Rab-sziget

Horvátország, Rab-sziget

A Rab-sziget Horvátország északi tengerpartjainál, a Kvarner-öbölnél található. A szigetre nemcsak a sokakat ide vonzó strandok, hanem a gyönyörű táj is jellemző, hiszen tulajdonképpen ez a terület egy karszthegységen fekszik. A sziget egyik részén egy kőrengeteg található, melynek a legmagasabb pontja 408 méter, amit Kamenjak-nak neveznek a helyiek.
Akárhova utazunk, szükségünk van egy szállásra, és így van ez itt a Rab-szigeten is, ahol szerencsére bőven akad választék a hotelekből. A népszerű szálláshelyek között emelhetjük ki a 4 csillagos Padova Hotel Rab-ot, valamint a 3 csillagos szállodákat, a Hotel Istra Rab-ot, az Imperial Hotel Rab-ot, és a Plaza San Marino Hotelt is. Aki olcsóbb árfekvésű helyet keres, annak megfelelő ajánlatok találhatóak a 2 csillagos Pansion Tamaris Hotel Rab kínálatában. Hogyha nem igazán szeretjük a hoteleket, akkor bérelhetünk saját apartmant is, amely önellátó, és jóval olcsóbb a többi szálláshoz viszonyítva.

A Rab-szigeten szerencsére nem lehet unatkozni, hiszen hogyha épp nincs kedvünk strandolni, akkor elindulhatunk felfedezni a tájat, vagy megtekinthetjük a helyi templomokat, például a Szűz Mária templomot, vagy a Szent Jusztina templomot, melynek a belsejében egy vallási művészeti múzeumot is berendeztek. Ha kedvünk támad hajókirándulásra is indulhatunk, és felfedezhetjük a környező lakatlan szigeteket, például Goli Otok-ot, vagy Sveti Grgur-t.
A Rab-szigetre csak komppal juthatunk el, hiszen nincs híd, amely összekötné a szárazfölddel. A komp Jablanacból indul, és menetrend szerint közlekedik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szegedi Matusalem

A Matusalem étterem, Szeged központjában, a Széchényi főtér 13. szám alatt található. Egy igen forgalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük