Kezdőlap » Növények » Hortenzia

Hortenzia

Kelet-Ázsiában honos, erdei aljnövényzet. Csodálatos látványt nyújtanak hatalmas, több színben pompázó virágai. A kertünkben található növények nemesített fajok, ez viszont együtt jár azzal, hogy sokkal igényesebbek is lettek, a gondozásuk is nagyobb odafigyelést igényel
Érdekessége, hogy a virágok színe attól függ, hogy milyen a föld Ph értéke, vagyis a savassága, amelybe ültettük. Savanyú földben kék színűek, meszes földben piros és rózsaszín, semlegesben pedig fehér színű virágokat kapunk. Ha nem szeretjük a meglepetéseket, és szeretnénk előre tudni, hogy milyen színű virágok fogják díszíteni a kertünket, akkor érdemes megmérni a talaj Ph értékét. Egyszerűen keverhetjük is a színes növényeket. Egy ültetőgödröt fóliával kibélelünk, megtöltjük savanyú földdel, akkor a piros, fehér vagy rózsaszín virágok mellett kék hortenziában is gyönyörködhetünk.

Visszavágni nem kell, de az elnyílt virágokat és az elszáradt hajtásokat jobb, ha eltávolítjuk. Mivel eredeti élőhelyén aljnövényzetként él, a kertünkben is ezt a környezetet kell biztosítanunk számára.
Az árnyékos, hűvös helyet kedveli. Tűző napra ne tegyük, mert hetek alatt kipusztul. Rendszeres öntözést igényel, vigyázni kell, hogy a földje ne száradjon ki. Legalkalmasabb a locsolásra az esővíz, vagy lágy víz. A nyári hónapokban hetente egyszer kapjon tápoldatot.
Amikor ültetjük, kiemelten figyeljünk arra, hogy a gyökere jól be legyen takarva földdel. Amíg a gyökere él, és a föld alatt van, addig biztosan ki fog hajtani tavasszal, még akkor is, ha a bokor teljesen el van száradva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Régi idők fűszere

Szinte hihetetlenül hangzik, de volt olyan időszak, amikor még nem ismerte a magyar konyha a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük