Kezdőlap » Karácsony » Honnan szerezzünk ihletet a kreatív ajándékokhoz?

Honnan szerezzünk ihletet a kreatív ajándékokhoz?

Egyrészt nem biztos, hogy csak az aktuálisan divatos technikák jöhetnek szóba, másrészt lehet, hogy még a hagyományos technikáknál is elkel egy-két ötlet, hogy milyen is legyen a végeredmény. Például most nagyon divatos a quilling, de nem muszáj a klasszikus virágmintákra szorítkozni, készíthetünk például portrét vagy tájképet is, ha a téma egy közös emlék vagy fotó feldolgozása, akkor nagyon személyes lesz az ajándék.
Hol érdemes ötletek után kutatni? Természetesen az interneten elsősorban: kényelmes, bármikor kéznél van, effektíve több milliárd ember közös ötleteléseinek tárháza. Kezdetnek lehet próbálkozni a Google-ben való képböngészéssel, ha egy mód van rá, angolul, hiszen így egyrészt sokkal nagyobb találati arányt érhetünk el, másrészt külföldi, kicsit egzotikus ötleteket is begyűjthetünk. Kicsit gyakorlottabbaknak ott vannak a speciális gyűjtőoldalak, például a Flickr és természetesen a Pinterest.

Utóbbi nagy-nagy előnye, hogy ha regisztrálunk, akkor a Pinterest böngészőjével talált ötleteket megjelölhetjük, és külön, saját mappába gyűjthetjük. Nem kell könyvjelzőzéssel, jegyzeteléssel bajlódni. Ha pedig egy önálló weboldalon tetszik meg egy ötlet, a facebookos like jel mellett gyakran ott található a „pin it” jel is, amivel egy mozdulattal a gyűjteményünkbe rendezhetjük az oldalt. Érdemes követni néhány tematikus csoportot vagy oldalt a Facebookon is, ha megtetszik egy ötlet, akkor a képet lementhetjük a számítógépünkre.
Persze az offline megoldások sem az ördögtől valók: jó ötlet elővenni a korábbi évek, évtizedek tematikus magazinjait. Előfordulhat, hogy egy 30 éves szabás-varrás újságban találjuk meg a tökéletes játékmaci szabásmintáját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük