Kezdőlap » Karácsony » Honnan szerezzünk ihletet a kreatív ajándékokhoz?

Honnan szerezzünk ihletet a kreatív ajándékokhoz?

Egyrészt nem biztos, hogy csak az aktuálisan divatos technikák jöhetnek szóba, másrészt lehet, hogy még a hagyományos technikáknál is elkel egy-két ötlet, hogy milyen is legyen a végeredmény. Például most nagyon divatos a quilling, de nem muszáj a klasszikus virágmintákra szorítkozni, készíthetünk például portrét vagy tájképet is, ha a téma egy közös emlék vagy fotó feldolgozása, akkor nagyon személyes lesz az ajándék. Hol érdemes ötletek után kutatni? Természetesen az interneten elsősorban: kényelmes, bármikor kéznél van, effektíve több milliárd ember közös ötleteléseinek tárháza. Kezdetnek lehet próbálkozni a Google-ben való képböngészéssel, ha egy mód van rá, angolul, hiszen így egyrészt sokkal nagyobb találati ...

Egyrészt nem biztos, hogy csak az aktuálisan divatos technikák jöhetnek szóba, másrészt lehet, hogy még a hagyományos technikáknál is elkel egy-két ötlet, hogy milyen is legyen a végeredmény. Például most nagyon divatos a quilling, de nem muszáj a klasszikus virágmintákra szorítkozni, készíthetünk például portrét vagy tájképet is, ha a téma egy közös emlék vagy fotó feldolgozása, akkor nagyon személyes lesz az ajándék.
Hol érdemes ötletek után kutatni? Természetesen az interneten elsősorban: kényelmes, bármikor kéznél van, effektíve több milliárd ember közös ötleteléseinek tárháza. Kezdetnek lehet próbálkozni a Google-ben való képböngészéssel, ha egy mód van rá, angolul, hiszen így egyrészt sokkal nagyobb találati arányt érhetünk el, másrészt külföldi, kicsit egzotikus ötleteket is begyűjthetünk. Kicsit gyakorlottabbaknak ott vannak a speciális gyűjtőoldalak, például a Flickr és természetesen a Pinterest.

Utóbbi nagy-nagy előnye, hogy ha regisztrálunk, akkor a Pinterest böngészőjével talált ötleteket megjelölhetjük, és külön, saját mappába gyűjthetjük. Nem kell könyvjelzőzéssel, jegyzeteléssel bajlódni. Ha pedig egy önálló weboldalon tetszik meg egy ötlet, a facebookos like jel mellett gyakran ott található a „pin it” jel is, amivel egy mozdulattal a gyűjteményünkbe rendezhetjük az oldalt. Érdemes követni néhány tematikus csoportot vagy oldalt a Facebookon is, ha megtetszik egy ötlet, akkor a képet lementhetjük a számítógépünkre.
Persze az offline megoldások sem az ördögtől valók: jó ötlet elővenni a korábbi évek, évtizedek tematikus magazinjait. Előfordulhat, hogy egy 30 éves szabás-varrás újságban találjuk meg a tökéletes játékmaci szabásmintáját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan előzzük meg a karácsonyi tűzeseteket?

Mindenki szeretné a karácsonyt nyugodtan, békésen eltölteni, hogy ne történjen semmi galiba, például tűzbaleset. Tudjuk ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.