Kezdőlap » Kert » Honnan szerezzük be a jövő évi vetőmagokat?

Honnan szerezzük be a jövő évi vetőmagokat?

Először is pontosan meg kell tervezni, hogy mit szeretnénk vetni. Nem elég csak annyi, hogy zöldbabot – járjunk utána, hogy melyik típus a megfelelő a mi kertünk számára, és kifejezetten arra a fajtára keressünk rá. A megfelelő magok kiválasztásával később rengeteg munkát tudunk megspórolni magunknak, illetőleg a szokásosnál sokkal finomabb vagy bőségesebb termést érhetünk el.
Ha a kiválasztott típusokat nem lehet kapni a nagy üzletekben, sőt gyakran a gazdaboltokban sem, mivel ennek a kettőnek a kínálata szinte azonos, akkor forduljunk kedvenc böngészőnkhöz, az segíteni fog.
Az online rendelés nagyban megkönnyíti a dolgunkat. Törekedjünk rá, hogy ha több helyről rendelünk, akkor is összejöjjön akkora rendelési összeg egy-egy forrásnál, hogy a szállítási költség ne jelentsen sokszoros megterhelést.
A legtöbb hazai magforgalmazótól online is lehet rendelni, például a Kertimag Zrt-től vagy az Etter Kft-től. Vannak kifejezetten speciális vagy kiemelkedő minőségű magokkal foglalkozó őstermelők, vállalkozók, mint a MonJardin vagy a Valeyrac Exotics, de rendelhetünk extrákat a növény-plejád weboldalról. Ezek rendszerint drágább csomagok, amikben kevesebb mag van, de a minőségük kiemelkedően jó, ezért főleg apróbb zöldségesben nagyon megérik az árukat.
Külföldről is érdemes lehet rendelni, főleg, ha már korábbi jó tapasztalatok után bejáratott eladótól rendelünk például az ebay-en keresztül. Az ebay-en szinte bármilyen speciális magot meg lehet kapni, általában jobb áron, mint a hazai forgalmazóktól, ráadásul gyakran elengedik a shippinget (szállítási költséget) is, viszont a rizikója, hogy csak a vetés után derül ki, mennyire voltak frissek a magok. Ha elégedettek vagyunk, érdemes ugyanazokhoz az eladókhoz visszajárni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük