Kezdőlap » Látnivalók » Hongkong

Hongkong

Dél-kínai-tengerbe nyúló Kowloon félszigete , illetve az ennek közelében fekvő Lan Tao és Hongkong szigete valamint több kisebb szigeten terül el. Hongkong szigetét a szárazföldtől keskeny tengerszoros választja csak el a Távol-Kelet egyik legjobb mély vízű kikötőjét nyújtva. Területének jelentős része meredek és terméketlen hegyoldal. A súlyos területhiány enyhítésére 1945 óta 1080 hektárnyi szárazföldet hódítottak el a tengertől .

Éghajlata szubtropikus. Az évi közép hőmérséklet 21 celsius fok . Az átlagos csapadék mennyiség 2200 mm, amelynek zöme május és szeptember között hullik le. A száraz téli hónapok vízhiánya víztárolók, tengervíz -sótalanító telepek építését és víz importálását teszi szükségessé. Egyik nevezetessége az éjszakai piac.

A Viktória csúcsról gyönyörű tájkép fogad minket a Peak Towerből nézve. HongKong nyüzsgése mellett szinte elképzelhetetlen, hogy találunk még érintetlen területet. Egyetlen kolostor maradt fent amit bár szerzetesek laknak mégis találhatóak benne éttermek és meghittségére 520 méter magasan egy ülő Buddha szobor vigyáz. Turisták joggal gondolhatják, hogy Hongkong soha nem alszik legyen szó szárazföldi vagy vízi közlekedésről. Sok felvonó van amivel a magasabban fekvő területekre feljuthatunk.

Időjárása átlagos , páratartalma több mint 60 % . Gyakori a sűrű köd. Étkezési szokásaik nagyon eltérőek , számunkra furcsa lehet, hogy a szárnyasokról csak a toll kerül le , még a feje is marad rajta sütés közben amit egészben tálalnak. Utcáin sok a reklámtábla, amely még zsúfoltabb hatást kelt az oda látogatóban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük