Kezdőlap » Látnivalók » Hongkong látnivalói

Hongkong látnivalói

Hongkong egy varázslatos hely a távol-keleten: egy modern, zsúfolt nagyváros, ahol rengeteg kultúra keveredik. Ha ide kerülünk, azt sem tudjuk, hirtelen hová nézzünk, merre induljunk, ha minden fontosat látni szeretnénk.

Érdemes hát jó előre, alaposan megtervezni, mit és milyen sorrendben szeretnénk megnézni, hogy mindenre jusson időnk, ne maradjunk le semmiről.

A következőkbe a teljesség igénye nélkül olvashatunk néhány fontos, szinte kihagyhatatlan látnivalóról.

Hong Kong Park

A Hong Kong Parkba, a város legszebb parkjába mindig szívesen látogatnak el a helyiek is és a turisták is. Ősrégi fákkal, trópusi-szubtrópusi, valamint sivatagi övezetben élő növényekkel ismerkedhetünk itt, hála a többféle növényháznak.

A parkban található a Museum of Tea Ware elnevezésű múzeum, valamint K. S. Lo Gallery nevű képtár, mindkettőt érdemes megtekinteni, főleg, hogy a belépés ingyenes.

Lover’s rock

Lover’s rock, vagyis a szerelmesek sziklája. A Wan Chai feletti hegyoldalon álló szikla körülbelül kilenc méter magas, főként nők látogatják. Áldozati ajándékokat hagynak itt annak reményében, hogy sikerül jó férjet fogniuk, esetleg egészséges fiú utódot szülniük.

Museum of History

Ez a múzeum egyike a világ legjobb történelmi múzeumainak. Többen is állítják, hogy a múltban érezték magukat, míg bent voltak. Nem véletlenül: házak, színpadok, életnagyságú szobrok között kalandozhatunk, láthatjuk és jó esetben ki is próbálhatjuk a korabeli használati tárgyakat. Sokan az állatokat bemutató részt tartják legérdekesebbnek, ahol is óriási fák közt bóklászhatunk, miközben még az állítok hangját is hallhatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük