Kezdőlap » Hotel » Honfleur, egy északi francia város

Honfleur, egy északi francia város

Honfleur egy Franciaország északi területein található kikötőváros, amelyet kevesen ismernek a távolsága és az elhelyezkedése miatt. Honfleur egy olyan francia város, ahová érdemes elutazni, hogyha múzeumokat, nevezetességeket és látnivalókat szeretnénk nézegetni, mellette pedig szép környezetben egy új várost szeretnénk megismerni.
A kikötő mellett olyan régi templomok és épületek is találhatók itt, melyek híresek. A népszerű látnivalók közül kiemelhetjük az Église Saint-Léonard és az Église Saint-Étienne épületeket. Híres még a helyi Chapelle de Grâce, a Le cotre Sainte-Bernadette, azonban a városban négy múzeum is található, melyeket érdemes megtekinteni, ezek a Museum Eugène Boudin, Museum Erik Satie, Naval Museum és a Vieux Honfleur Museum.
A helyi szállások között érdemes még utazás előtt az interneten is szétnézni, hátha találunk akciós ajánlatot. A népszerű helyi szállodák között említhető meg a La Ferme Saint Simeon Hotel, a Hotel La Maison De Lucie, a Hotel L’ecrin, valamint a Le Manoir Du Butin Hotel is, melyek közül mind igényes szállások. Hogyha olcsóbb helyeket keresünk, akkor nézzük meg a diákszállásokat, és a kisebb kategóriás helyeket, panziókat.
Honfleur városába egészen olcsón eljuthatunk, busszal, autóval vagy repülővel is akár. Habár a távolság nagyon nagy Budapest és Honfleur között, mégis rendkívül jó minőségű utakon utazva talán autóval is megéri elindulni. Hogyha a légiközlekedést választjuk, akkor Le Havre-ba fogunk megérkezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük