Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Homályos nyár – diopriás napszemüveg

Homályos nyár – diopriás napszemüveg

Rengeteg embernek van valamiféle látásproblémája, amit csak szemüveggel lehet korrigálni. Főleg a rövidlátóknak jelenthet gondot, hogy a nyáron is szükségszerűen hordott szemüvegek nagyítóként működnek, és fokozzák a nap vakítását. Sokan ezért próbálják ki a kontaktlencséket: praktikusak, reggel betesszük, este kivesszük, csak nagyon sterilen kell tartani, különben hamar elkapunk valami fertőzést. Azonban vannak, akiknek az sem vált be: vagy túl drágának találták, hogy havonta ki kell dobni a 3000Ft-os párat, vagy nem találják elég higiénikus, természetes megoldásnak a kontaktlencsét.

Igazából nem újdonság a dioptriás napszemüveg. Talán még nagymamánk korából is ismerhetjük a felhajtható sötét üvegeket, amik az 1950-es évek után meglehetősen divatosak voltak. Bár manapság a fiatalok nem tartják trendbe illőnek, páran újra elkezdték viselni, mert egyedinek, stílusosnak találják.

A dioptriás napszemüveg azonban egy kicsit más. A legelterjedtebb megoldás manapság az, hogy fényre sötétedő lencsét helyeznek a szemüvegkeretbe, amiben UV-szűrő is található, így nem bántja a szemet a napsugárzás. Keretek kaphatók mindenféle formában, vastag és diszkrét keretektől kezdve a nagy, napszemüveg-formákig. Még dioptriás úszószemüveg is kapható, ami lehet szintén sötét, hogy az ember úszás közben is tisztán láthasson.
Minden optikai technológiai újítás azt a célt szolgálja, hogy kényelmesen nézelődhessünk, felismerhessük a szembejövő ismerősöket, gyönyörködhessünk a tájban, és ne legyen homályos se a nyarunk, és persze a telünk se, amikor a csillogó hótól is majdhogy meg nem vakul az ember.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A látás segítő napszemüveg

A 21. század elején már meg sem lepődik az ember olyan eszközökön vagy tárgyakon, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük